Site icon Londra Gazete

ATHPA’da görev değişimi (video)

İngiltere’de çalışan Türk sağlıkçıların meslek örgütlerinden İngiltere Türk Sağlık Elemanları Derneği ATHPA (Anglo-Turkish Healthcare Professionals Association) yıllık genel kurul toplantısını gerçekleştirdi.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7t7wDxVna00[/youtube]

 

Londra Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya Türkiye’nin Londra Büyükelçi’si Abdurrahman Bilgiç de katıldı. Açılış konuşmasını yapan Büyükelçi, İngiltere’de yaşayan Türk toplumunun sağlık alanında emin ellerde olduğuna inandığını söylerken, ATHPA’nın hem İngiltere hem de diğer Avrupa ülkelerinde yaptığı çalışmalara destek vermeyi, sürdüreceklerini söyledi.

Büyükelçi Bilgiç daha sonra derneğin 100. kayıtlı üyesi olan Uzman Doktor İsfendiyar Tuncer’e, İngiltere’deki sağlık hizmetlerinde 50.yılını doldurduğu için hazırlanan onur ödülünü sundu.

Neyzen Murat Ferhat Yegül’ün ney dinletisi ile renk kattığı toplantıda,  Başkan Dr. Müge Herrewegh ve Fatma Bozkurt derneklerinin  çalışmalarına ilişkin bilgi verirken, Ulvan Özad’ın bioteknoloji ve  Dr. Yenal Dündar’ın depresyon ve tedavisi ile ilgili sunumları ilgi ile izlendi.

Toplantının sonunda ATHPA üyeleri yeni yönetim kurulunu seçerken, üç yıldır kurucu başkan olarak hizmet veren Dr. Müge Herrewegh, bu görevi derneğin kurucu üyelerinden Dr. Yenal Dündar’a devretti. Dernek üyeleri genel kurulun ardından bir restoranda yemek yiyerek sohbet ettiler.

ATHPA Genel Kurulu’nda yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Dr. Yenal Dündar- Başkan, Dr. Yunus Gökdoğan ve Fatma Bozkurt – Başkan Yardımcıları, Dr. Cemal Kavasoğulları, Dr. Ayfer Kahraman – Genel Sekreter, Dr. Müge Herrewegh,-Sayman,Ülvan Özad-Araştırma ve eğitim, Sevgi Kozaklı, Merve Gözüm – yönetim kurulu üyelikleri, Dr. Zehra Yılmaz, Dr. Turan Hüseyin ve Dr. Bülent Yüksel- Denetleme Kurulu üyelikleri.

Abdurrahman Bilgiç – T.C. Londra Büyükelçisi

 

Murat Ferhat Yegül – Neyzen ve El Yapımı Ney Ustası

Dr. Müge Herrewegh – ATHPA Kurucu Başkanı – Sayman

(Soladan sağa) Dr. Yenal Dündar,Dr. Müge Herrewegh-Trak,Dr. Zehra Yılmaz,Fatma Bozkurt, Dr. Ayfer Kahraman, Ülvan Özad, Sevgi Kozaklı

Exit mobile version