KIBRIS Türk tiyatrosuna isimleri altın harflerle yazılmış, ‘Alikko ile Caher’ ikilisinin heykelleri Lefkoşa’da Girne Kapısı’ndaki parkta hayat buluyor. Lefkoşa Türk Belediyesi, Kıbrıs Türk kültür ve sanatına katkı koymak amacıyla, Lefkoşa’daki Girne kapısında bulunan parka, Kıbrıs Türk tiyatrosuna isimleri altın harflerle yazılmış, ‘Alikko ile Caher’ heykellerinin dikilmesine karar verilmişti. Kemal Tunç ve Osman Balıkçıoğlu’nun ölümsüzleştiren bu çalışma Seramik Heykel Sanatçısı Sevcan Çerkez tarafından hayat buldu ve 9 Mart Çarşamba günü bu çalışma törenle birlikte açıldı.
Osman Balıkçıoğlu konuşmacılardan biri olarak, Caher tiplemesiyle, güldürü içerikli, fıkralarla süslenmiş bir program sergiledi.
Londra Gazete’ye özel açıklamalarda bulunan Osman Balıkçıoğlu, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin Kıbrıs Türk sanat ve kültürüne verdiği değerin alkışlanacak bir davranış olduğunu belirterek, “Ölmüş partnerim Kemal Tunç ve kendi adıma Lefkoşa Türk Belediyesine teşekkürlerimi sunarım” ifadesini kullandı.
BALIKÇIOĞLU LONDRA GAZETE’YE ŞÖYLE KONUŞTU:
“9 Mart tarihinde, benim ve rahmetli Kemal Tunç’un heykelleri, Alikko ile Caher olarak Girne Kapısındaki Kuğulu Parkta, törenle yerlerini aldı. Bu açılış töreninde, heykelimin yanında ben de oldum. Tüm insanlarımız bu etkinliğe çağrılıdırlar.
Lefkoşa Türk Belediyesi, Kıbrıs Türk kültür ve sanatına katkı koymak amacıyla, Lefkoşa’da, Girne kapısındaki parka, Kıbrıs Türk tiyatrosuna isimleri altın harflerle yazılmış, Alikko ile Caher heykellerini dikme kararı almıştır. Elbette bu benim oldukça gurur verici bir durum, Kemal Tunç arkadaşımızda keşke burda aramızda olsaydı ve bu anlamlı girişime şahit olabilseydi. Kemal Tunç ve Osman Balıkçıoğlu Lefkoşa’da ölümsüzleştirilecek. Lefkoşa Türk Belediyesinin, Kıbrıs Türk sanat ve kültürüne verdiği değer alkışlanacak bir davranıştır. Ölmüş partnerim Kemal Tunç ve kendi adıma Lefkoşa Türk Belediyesine teşekkürlerimi sunarım.’’