Site icon Londra Gazete

Day-Mer 21. Olağan Kongresi yapıldı

30 YILLA şakın süredir Türkiyeli toplum içeresinde çalışmalarını sürdüren ve İngiltere’de yaşayan yerli ve göçmen emekçilerle birlikte ortak sorunlara karşı birlikte mücadele veren Day-Mer, 21. Olağan Kongresi’ni 13 Şubat Pazar günü gerçekleştirdi.

32. mücadele yılını geride bırakan Day-Mer, 21. Olağan Kongresi’ni 13 Şubat Pazar günü 15.00-19.00 arası, Londra Toplum Merkezi salonunda düzenledi. Kongrede pandemi dönemind dünyada ve özellikle İngiltere’deki gelişmeleri, işçilere, emekçilere ve göçmenlere etkilerini, yaşadığı sorunları ve mücadelesini, Day-Mer olarak yürütülen çalışmalar üyelerle birlikte değerlendirildi. Misafirler arasında Dersim- Der’den Hasan Polat, Pazarcıklılar Derneği’nden Mustafa Sevran, Kırkısraklılar Derneği’nden Bülent Cem Ersoy, Göçmen İşçiler Derneği’nden (Gik- Der) Helin Peköz, Fırat Karaboyun ve İngiltereAlevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nden de bir yetkili yer aldı.

2020- 2022 genel faaliyet raporları okunduktan sonra seçimler yapıldı. Yapılan seçimler sonrası Aslı Gül, Anıl Duman, Güllü Kuşçu, Ceren Sağır, Mehtap Gül, Metin Sağır, Çağdaş Canbolat, Elif Karabulut ve Orhan Dil iki yıl görev yapacak yönetim kuruluna seçildi.

Exit mobile version