Site icon Londra Gazete

Orhan Çekiç konferans verdi (VİDEO)

Maltepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Orhan Çekiç İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (İADD) davetlisi olarak Londra’da bir takım konferanslar verdi.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ut0U8BhinSs[/youtube]

10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında Londra’ya gelen Orhan Çekiç ilk olarak Hornsey Atatürk Okulu daha sonrasında ise Kıbrıs Türk Toplum Merkezinde halkla buluştu. Atatürk’ün devrim ve inkılaplarına dair çok sayıda tarihi bilgiler veren Çekiç, kendisini Londra’ya davet eden İADD Başkanı Jale Özer Swailes’e teşekkür etti.

Çok sayıda dernek ve yöneticilerin katıldığı konferansta İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Jale Özer Swailes yaptığı konuşmada “askerlik, siyaset ve devlet adamlığında 20. Yüzyılın dehası kabul edilen; internet kayıtlarına göre, hakkında yüzbinin üstünde makale,yaklaşık ellibin kitap yazılan milletimizin gözbebeğine çirkin saldırılar yapılıyor” dedi.

Tarih literatürüne girmiş yabancı devlet adamlarının Atatürk ile ilgili övgü dolu sözlerini örnek veren Jale Özer “hiç ümitsiz değilim.   “Benim fani vücudum elbet birgün toprak olacaktır. Ama, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır” söylemini özümseyen yüce Türk ulusu;  devletimizin temel değerlerine ve kazanımlarına, vatan,millet,bayrak ve Cumhuriyetimize sonsuza kadar sahip çıkacaktır.” Diyerek sözlerine son verdi.

Jale Özer Swailes ve Yrd.Doç.Dr. Orhan Çekiç

 

Konferansta Asım Çeliktürk yönetimindeki Hoş Seda Türk Sanat Müziği Korosu da Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan bir konser verdi. Salondakiler şarkılara hep birlikte çoşkuyla eşlik ettikten sonra konuşmacı Orhan Çekiç dördüncü baskısı yapılan “1938 Son Yıl” isimli kitabını imzaladı. Son olarak da kendisine Jale Özer tarafından bir plaket taktim edildi.

 

Hoş Seda Türk Sanat Müziği Korosu’nun Şefi Asım Çetintürk

Exit mobile version