Site icon Londra Gazete

Leyla Aslan’nın yeni şiir kitapları yayınlandı

Londra’da yaşayan şair ve yazar Leyla Aslan, yazarlık kariyerine şimdi de yeni çıkan iki şiir kitabını da kattı.  Leyla Aslan’nın kaleme aldığı ‘Tek Yönlü Aşk’ ve ‘Dervishes journey into self-mirror’ yayınlandı.

1985 yılında politik mülteci olarak Londra’ya göç ettiğini belirtten Aslan, toplum örgütleri içinde, insan hakları konusunda çalışmalar yürütmekle tanınıyor.

1990-1997 arasında, Kuzey Londra Üniversitesi Araştırma Bölümü’nde  eğtim gören Aslan, Mülteci ve Toplum Psikolojisi, Din ve Kültür, Toplumda Kadının Yeri, konularında araştırmalar yaptı. 1990’larin   ilk   yarısında,   Bağımsız   Kadın   Çalışmaları   içerisinde   yer   aldı   ve Pirsultan Abdal Sivas Şehitleri Anıtı’nın yapımında görev üstlendi. Kürtçe, Türkçe ve İngilizce dillerinde olan ilk kitabi, ‘Bendeki Benler’, 2015’te yayımlandı. ‘Bendeki Benler’ dosyasının bir bölümü durumunda bulunan ‘Kendi Aynanda Yolculuklar’, 2000-2004 arası Mülteci Çalışmaları kapsamında basıldı.

2014’te 34 Şairin yer aldığı Britanya Şairler Antolojisi- Şairin Şiiri kitabında [2. Kez basıldı] yer aldı. İkinci kitabi ‘Tek Yönlü Aşk’, şiir ve üçüncü   kitabı   ‘Dervish   is   Journey   in   to   Self-Mirror’   toplu   İngilizce çalışmalarından oluşmaktadır. Toplum örgütleri, Sosyal Servisler, yerel ve bölgesel festivallerde saz ve şiir çalışmaları   ile   yer   aldı.   1997-2018   arası   Anadolu   Sanat   Projesi,   Yasaklı Kültürler Sanat Projesi, Kolektif Sanat Projesi, Kürtçe/ Türkçe Konuşan Sanat Terapi   Grubu   ile   alan   çalışmalarında   bulundu.   Yaşamını   Londra’da sürdürmektedir.

Londra Gazete’ye özel açıklamalarda bulunan Aslan, yeni şiir kitapları hakkında şöyle konuştu:

”Ben duygularımı içince şiir oldum ve şiir yazdım. Duyguların akla başkaldırdığı ergenlik dönemlerinde herkes şiir yazar; yazdığının şiir olup olmadığına aldırış etmeden. Önemli olan olgunluk çağında, duygularını sulayıp şiir yazabilmek. Bizler doğanın bir parçasıyız, doğa da bizim gibidir: İlkbaharda doğar-doğurur; doğum-doğurma,   acıyla   gelir,   güzellik   onun   ödülüdür:   Bu   nedenle   doğa, ilkbaharda   şiir   olur,   acıya   ve   güzelliğe   dökülür.   Sonbahar   doğa   için   ölüm günleridir; ölüm de acıdır, ödülü hüzündür; bu nedenle doğa sonbaharda şiir olur ve acıya, hüzne dökülür.”

 

Exit mobile version