Site icon Londra Gazete

Londra’da aşure coşkusu

Cemevi'nde dağıtılan binlerce kase aşurenin dağıtımını gönüllüler gerçekleştirdi.

Cemevi’nde dağıtılan binlerce kase aşurenin dağıtımını gönüllüler gerçekleştirdi.

İngiltere Alevi Kültür Merkezi tarafından düzenlenen ‘Aşure Günü’ etkinliği binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Aleviler için önemli sayılan ve 12 gün süren Muharrem orucunun sonunda  dağıtılan aşure etkinliğe Londra’nın farklı bölgeleri ile İngiltere’nin değişik kentlerinden Aleviler adeta akın ettiler. Aralarında politikacılar, meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin yönetici ve temsilcileri ile farklı etnik gruplardan Londralılar’ın da bulunduğu etkinlikte on bin kase dolayında  aşure dağıtıldığı bildirildi.

Cumartesi gününden itibaren pişirilmeye başlanan aşurelerin hazırlanmasında gönüllüler çalıştılar.

Büyük kazanlarda pişirilen aşure yapımı için Cumartesi gününden başlayan hazırlıklara onlarca gönüllü destek verdi. Gece saatlerinde başlayan ve sabahın erken saatlerinde de devam eden aşure pişirimi, özellikle öğlen saatlerinde yaşanan izdiham derecesindeki talebe yanıt vermek için gün boyu sürdürüldü.

Etkinliğin Pazar günü olması ve havanın da güzel olmasının etkisi ile yüzlerce çocuklu ailenin ilgi gösterdiği etkinlik boyunca amatör müzik grupları ve sanatçılar deyiş ve türküler seslendirdiler.

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar da Cemevi’ni ziyaret ettiler. IAKM-Cemevi Başkanı Yaşar Demiralay ve diğer yöneticilerle bir süre sohbet eden Büyükelçi Bilgiç ve beraberindekilere aşure ikram edildi.

Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç de, ilk kez ziyaret ettiği Cemevi’nde aşure etkinliğine katıldı.

 

Londra’nın yanısıra İngiltere’nin farklı bölgelerinden binlerce kişi Dalston’da bulunan Cemevi binasındaki aşure etkinliğine katıldı.

Exit mobile version