Site icon Londra Gazete

”Çocuklarımızı korumak, geleceğimizi kurtarmak istiyoruz”

İngiltere’nin Bournemouth şehrinde, yüzlerce kişi 13 yaşındaki Mehmet Altun’un, 14 yaşındaki bir başka çocuğun verdiği uyuşturucuyla hayatını kaybetmesini protesto etti.

Britanya Alevi Federasyonu (BAF), Bournemouth Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nin düzenlediği yürüyüşe, Altun ailesi, Tavla Köyü Dayanışma Derneği, Pir Sultan Londra Derneği, köy ve yöre dernekleri katıldı. Bournemouth Belediye Meclis üyeleri ve kentteki çok sayıda sivil toplum kuruluşu destek verdi. Eyleme katılanlar arasında anne Aynur Altun, baba Hulusi Altun, abla Gülbeyaz Aynur ve Britanya Alevi Federasyonu (BAF) Başkanı İsrafil Erbil de yer aldı.

Anne Aynur Altun eylemdeki konuşmasında “Mehmet’i kaybettik. Mehmet kötü bir çocuk değildi. Yanımızda, evimizin önünde bu tehlike gelip 13 yaşındaki çocuğumuzu buldu. Benim çocuğuma olduysa herkesin çocuğuna olabilir. Lütfen tüm anne ve babalar dikkatli olun. Çocuklara sesleniyorum. Sizin en çok güvenebileceğiniz anne ve babalarınızdır. Onlara güvenin. Her ne sorununuz olursa onlarla paylaşın” diyerek, dışarıdaki tehlikelerden korunabilmenin tek yolunun çocukların anne ve babalarıyla yakın ilişkiler kurarak tüm tehlikelerden korunabilecekleri mesajını verdi.

BAF Başkanı Erbil de ‘‘Mehmet, geleceği elinden alınmış masum bir çocuktu. Ölümünden sadece uyuşturucu baronları değil, tüm yetişkinler, polis teşkilatı, okullar, yerel yetkililer ve hükümet sorumludur.Bugün ölümcül uyuşturucu ve yasa dışı maddelerin tehlikeleri konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Dorset Polisini, yerel makamları, seçilmiş temsilcileri ve toplumu ölümcül uyuşturucuya karşı mücadelemizde bizi desteklemeye çağırıyoruz. Bu sadece Bournemouth’un karşılaştığı bir sorun değil. Birleşik Krallık’ta ve tüm dünyada topluluklar genç üyelerini uyuşturucu yüzünden kaybetti. Çeteleri ve uyuşturucuları topluluklarımızdan uzak tutmak için çok çalışıyoruz. Ama bu tek başımıza kazanabileceğimiz bir savaş değil. Bazı gruplar için uyuşturucudan maddi kazanç elde edildiğinin farkındayız. Ancak uyuşturucuya kaptırdığımız gençlerin yerini hiçbir paranın alamayacağını söylemek için buradayız.

Yoksulluk, sınırlı eğitim ve sosyal marjinalleşme, uyuşturucu kullanım bozuklukları riskini artıran başlıca faktörler olmaya devam etmektedir. Korunmasız ve marjinalleştirilmiş gruplar, ayrımcılık ve damgalanma nedeniyle tedavi görmenin önünde engellerle karşılaşmaktadır. Birleşik KrallıkHükümeti, bu önemli konuda farkındalığı artıracak sosyal hizmetlere ve kamu hizmetlerine acilen yatırım yapmalıdır. Birleşik Krallık gençliği, onları uyuşturucudan uzak tutacak ücretsiz gençlik hizmetlerine erişebilmelidir.

Yetkililerin yanıtlaması gereken acil sorularımız var; 13 yaşında bir çocuk nasıl ölümcül uyuşturucuya ulaşabilir? 14 yaşındaki bir çocuğun bu ilaçları tedarik etmesine hangi sosyal koşullar neden oldu? Bu çocuklara ölümcül maddeleri kim sağlıyor?

Mehmet’in 13 yaşında yaşadığı bu tehlike ne yazık ki İngiltere’de her çocuğun başına gelebilir. Acil önlem alınmasını ve tüm yetkililerin gençlerin korunması konusunda üzerine düşen görevi yerine getirmesini talep ediyoruz. Bir çocuğun herhangi bir yaşta ve herhangi bir nedenle ölümü derin bir kayıptır. Bu, kayıp yasa dışı uyuşturucudan kaynaklıysa daha da kötüdür.’’

Exit mobile version