Site icon Londra Gazete

T.C. Londra Büyükelçiliği: :Türkiye’nin ‘kırmızı’ listeden çıkmasını bekliyoruz”

TC Londra Büyükelçiliği Sky New’e yaptığı açıklamada, Türkiye’nin bu hafta içinde İngiltere’nin kırmızı seyahat listesinden çıkarılmasını beklediklerini söyledi.

“COVID-19 ile ilgili bilimsel veriler, Türkiye’nin önümüzdeki incelemede kırmızı listeden çıkarılacağı yönündeki beklentimizi destekliyor” dedi.

Türkiye 12 Mayıs’tan beri kırmızı listede ve Türkiye’den İngiltere’ye yapılacak tüm tüm seyahatler neredeyse yasaktı. Açıklamada, ülkedeki vaka sayılarının düştüğü ve şu anda İngiltere’deki vakalardan daha düşük olduğu belirtildi.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, “İngiltere’nin tüm bu gelişmeleri dikkate almasını ve Türkiye’yi bu hafta kırmızı listeden çıkarmasını bekliyoruz” dedi.

Büyükelçilik, Our World In Data’dan alınan verilere göre, Türkiye’de yeni vakaların yedi günlük hareket ortalamasının 100.000 kişi başına 232.46, İngiltere’de ise 464.76 olduğunu gösteriyor.

Türkiye’nin genom dizilimini geliştirdiğini ve ülkedeki yetişkinlerin yarısından fazlasının iki doz koronavirüs aşısı olarak aşılama programında ilerleme kaydettiklerini savundu.

Büyükelçilik ayrıca, AB’nin son zamanlarda Türkiye’de verilen COVID sertifikalarını kabul etmesine ve yolcuların tam olarak aşılanması durumunda Türkiye’den karantinasız seyahate izin vermesi gerçeğine, ülkenin neden kırmızıdan çıkarılması gerektiğine dair başka bir kanıt olarak işaret etti.

Exit mobile version