Site icon Londra Gazete

Londralı Mehmet Özer, 10 yılda 3 kez piyango kazandı

Mehmet Ozer celebrates his £303,465.20 win on the EuroMillions draw of 29th January 2016 at his workshop on Caledonian Road, Islington, London.

Piyangoyu kazanmak, çoğumuzun sadece hayalini kurduğu bir şeydir, ancak şanslı bir Londralı, son 10 yılda üç kez büyük ikramiyeyi kazandı.

Islington’da döşemeci olan Mehmet Özer, piyango çekilişinden 600 bin pound’dan fazla para kazandı. Her zaman kazanacağını bildiğini ve sürekli olarak şanslı olduğunu söylüyor, “evliliği dışında” diye şaka yaptı. Özer, EuroMillions Birleşik Krallık Milli Piyangosunu ve Türkiye Milli Piyangosunu kazanarak 1998’den 2018’e kadar toplamda 600 bin pound kazandı.

Özer, “Cuma gecesiydi, çalışmayı yeni bitirdim ve eve gitmek üzereydim ve bir iş arkadaşıma ‘atölyemizin karşısındaki Kooperatife gidelim’ dedim. ‘Paranı boşa harcama, şansın olmayacak’ diyordu, ben de ‘belki para alırız’ dedim. Arkadaşım önümdeydi ve Lucky Dip’i aldı ve sonra ben aldım.’’ İşte bu kritik anda şans Mehmet’in kucağına düşmüş ve Mehmet’in haberi olmadan kazanan bileti almıştı. Hatta o akşam biletini kontrol etmeyi bile unuttu, bu yüzden ertesi sabaha kadar fark etmedi kazandığını.

Döşemeci, “Cumartesi sabahı sabah erkenden işe gitmek zorunda kaldım. Çay içip gazetemi okuyordum ve sonra aniden piyango biletime bakmadığımı fark ettim. Bakmaya başladım, sanırım [biletin] altından ikinci satır, bir sayı geldi ve sonra ikinci bir, üçüncü bir, dördüncü bir, beşinci bir ve şanslı yıldızlardan biri.” Mehmet kazandığına inanamadı ve temiz hava almak için evinin balkonuna çıktı. Piyango kazananı şunları söyledi: “Temiz hava almak için balkona çıktım ve kendime ‘Sarhoş muyum? Hayır, sarhoş değilim’. Geri döndüm ve tekrar baktım ve birkaç dakika piyango tarihine baktım çünkü bazen oynuyorum ve kontrol etmiyorum ve tarih doğruydu, dün geceki piyangoydu ve şoktaydım. İkramiye 100 milyon sterlindi ve iki kişi 100 milyon sterlini paylaşıyordu, bir numaram daha olsaydı üçüncü kişi ben olacaktım.”

Şanslı Londralı 303 bin 465 pound ile çekip gitti ve kazandığına inanamayan arkadaşını aradı. Ancak Özer ilk kez piyango kazanmamıştı. 1998’de Milli Türk Lotosu oynadı ve neredeyse 300 bin pound ile çekip gittiğini iddia etti. Özer, “Noel için Türkiye’de tatildeydim, yılbaşı arifesinde özel bir piyango var ve orada da yaklaşık 300 pound kazandım” dedi. Özer, parayı ailesinin çeşitli ihtiyaçları için ödeme yapmasına yardımcı olmak için kullandı. “Yardım ettiğim, evi olmayan, üniversiteye gitmek isteyen, aileden bir sürü insana yardım eden çok ailem vardı” dedi. Daha sonra, bilette beş numara aldıktan sonra 2019’da Birleşik Krallık Ulusal Piyango oynayarak üçüncü kez kazandı.

Mehmet’e 1.750 pound ödendi ve kendisine tekrar kazanacağının söylendiğini iddia etti.”Bana şampanyayı ve çeki vermeye gelen bayan, piyangoyu kazananların tekrar kazanma şansının daha yüksek olduğunu söyledi” dedi.

Islington yerlisi, 2016 yılında kazandığı 303 bin 465 pound EuroMillions kazancını kutlamak için İtalya’ya bir uçuş rezervasyonu yaptı ve parayı nasıl harcayacağına dair planlar yapmaya başladı. Özer, “Roma’ya ilk defa gittim, hep gitmek istemişimdir. Mutlu bir dönemdi, eve geri dönmeyi ve hesabımda 300 bin pound’ın nasıl olacağını hayal ediyordum, bunun gerçek olduğuna inanamadım, güzel bir hafta sonu gezisiydi. Geri döndüğümde bir daire satın aldım.”

Exit mobile version