Site icon Londra Gazete

Nagihan Seymour yeni sergisi ile geri dönüyor

Sanatçı Nagihan Seymour, 2017 yılındaki başarılı sergisinin ardından Lightbox’a ‘The Four Elements’ ile geri dönüyor.

Nagihan Seymour bu sergide sanatın klasik unsurlarını tasarımlarıyla araştırıyor. Eski Yunanlıların doğayı nitelendirdikleri ‘Toprak, Su, Hava ve Ateş’ karışımıyla Seymour sanat üretiyor.  Sergide doğal unsurları içeren resim ve seramikler yer alıyor. Ayrıca galerinin her duvar boşluğu elementlerden birini simgeleyen pigmentler ve değerli metaller olduğu belirtildi.

Seymour, tasarım sürecinde doğadan ilham almak, onun en zorlu yönlerinden biri olduğunu ifade ederek, çalışmaları, doğal dünyanın sonsuz karmaşıklığını basitleştirip uyguladığını söyledi. Seymour’ın resimleri, natüralist çiçek süslemelerinden oluşan simetrik tasarımlardır veya basit ifadeli desenleden oluşuyor.

Verilen bilgiye göre, altın, resimlerde kullanılan ana malzemedir. El yapımı ve işlenmiş kağıtlar üzerine akrilik, guaj ve sulu boya boyalardan oluşan resimler ücretsiz ve 11 ila 24 ayar altın içeren elle çizilmiş ve boyanmıştır.

Seymour tezhip sanatı ve kutsal geometri konusunda uzmanlaşmıştır. Başlangıçta bir malzeme mühendisi olarak sanat yapan Seymour, bu sanatı üniversite yıllarından beri uyguluyor. 2017’de The Lightbox’taki ilk kişisel sergisinin ardından Horsell, Woking’deki stüdyosunda tam zamanlı bir sanatçı oldu ve seramikler yarattı.

Sergi Tarihleri: 25 Mayıs 2021 – 6 Haziran 2021

Yer: Işık Kutusu, Chobham Yolu, Woking, Surrey, GU21 4AA

Web sayfası: https://www.thelightbox.org.uk/nagihan-seymour-the-four-elements

Exit mobile version