kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
STERLIN
44,6614
BITCOIN
$53.936
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
18°C
LONDRA
18°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar şiddetli yağmur
16°C
Pazartesi Parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Salı Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Çarşamba kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Ahmet Demirok Katar Büyükelçisi oldu

Ahmet Demirok Katar Büyükelçisi oldu
03.07.2013
0
A+
A-

Dışişleri Bakanlığı'nın geçen hafta açıklanan Büyükelçiler Kararnamesi'nde İngiltere’de yaşayan Türk vatandaşları için sürpriz bir karar çıktı. Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Ahmet Demirok, Katar Büyükelçiliği’ne atandı.Kararname ile 40’ın üzerinde büyükelçinin görev yerlerini değiştiren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, diğer elçileri olduğu Ahmet Demirok’u da bizzat arayarak yeni görev yerini tebliğ etti. Atama ile Demirok Türkiye’nin en genç büyükelçilerinden birisi oldu.

 

KONSOLOSLUK HİZMETLERİNDE BÜYÜK GELİŞME

1 Mayıs 2010 tarihinde Londra’daki görevine başlayan Ahmet Demirok’un görev süresinin dolmasına yaklaşık bir sene varken terfi ettirilmesinde, Londra’daki başarılı performansı etkili oldu. Demirok, göreve başladığı yıl, konsolosluk hizmetlerinde bugüne kadar gerçekleştirilmiş en radikal yeniliklerden birisini uygulamaya koyarak, ‘online randevulu’ sistemi başlattı. Mesaisinin önemli bir bölümünü konsolosluk önündeki uzun kuyrukların sona ermesi ve bürokratik işlemlerin kısaltılmasına ayıran  Başkonsolos, personelin vatandaşlarla ilişkilerinin geliştirilmesi ve hizmet standartının yükseltilmesine de önem verdi.

Basın ve sivil toplum kuruluşları ile sıcak ilişkiler kuran Başkonsolos Ahmet Demirok, Türk vatandaşları ile sık sık biraraya gelmeye de özel önem gösterdi. Açılışlardan davetlere, dernek ziyaretlerinden kutlamalara kadar pek çok etkinlikte  vatandaşlarla buluşan Demirok, cenazelerde de de acılı ailelerin yanında yer aldı.

1970 Kulu doğumlu olan Ahmet Demirok Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu. Dışişleri Bakanlığı’nda çalışmaya 1993 yılında başlayan Demirok, merkez teşkilatındaki görevlerin yanı sıra yurt dışında Gümülcine Başkonsolosluğu’nda, Kanberra ve Bratislava Büyükelçilik’leri ile BM Viyana Ofisi nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliğinde görev yaptı. Başkonsolos Ahmet Demirok, evli ve üç çocuk babası.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.