Site icon Londra Gazete

İADD’den ‘Kadın Yazarlarımız’ konulu panel

İNGİLTERE Atatürkçü Düşünce Derneği (İADD), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe özel ‘Kadın Yazarlarımız’ konulu panel düzenliyor.

İADD tarafından düzenlenen online panel, 11 Mart Perşembe günü Zoom üzerinden saat 18:30’da gerçekleşecek. İADD Başkanı Jale Özer, ‘Kadın Yazarlarımız’ konulu panel için şu ifadeyi kullandı:

‘‘İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği olarak “Kadın Yazarlarımız” konulu yeni bir programa başlıyoruz.
İlk programımızı Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yapmak istedik. Tüm dostlarımızı aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız.’’

İADD’nin veridiği bilgiye göre, açılış konuşması İADD başkanı Jale Özer tarafından yapılacak, online etkinlik yazar, sosyolog ve belgesel yapımcısı Semra Eren – Nijhar tarafından yönetilecek ve konuşmacı olarak gazeteci ve yazar Mine Gökçe Kırıkkanat katılacak.

MİNE GÖKÇE KIRIKKANAT

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’ni ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünü bitirdi. Gazeteciliğe Cumhuriyet Gazetesi’nin İspanya muhabiri olarak başladı. Cumhuriyet Gazetesi Fransa temsilciliğine getirildi. 1992 yılında Milliyet Gazetesi’ne geçti.1996 yılında Milliyet Fransa muhabirşiğiyle birlikte ,Radikal Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptı.2005-2010 yılları arasında köşe yazılarını Vatan Gazetesi’nde devam ettirdi.Daha sonra kendi deyimiyle ‘yuvaya dönen’yazar,2010 sonbaharından itibaren yazılarını Cumhuriyet Gazetesi’nde sürdürüyor.Fransızca TV% Monde kanalının yabancı gazeteciler ekibinde yer alıyor. Yazarın edebi eserleri deneme,araştırma,öykü ve roman türünde olup yapıtlarını Sinek Sarayı,Bir Gün Gece ve Destina , bir nehir roman oluşturmaktadır. Mine Kırıkkanat çok iyi derecede Fransızca ve İngilizce biliyor. Tek çocuk annesidir.

SEMRA EREN-NİJHAR

Yazar, sosyolog ve belgesel yapımcısı Semra Eren-Nijhar 2001 yılında Oxford Üniversitesi’nden ayrılarak SUNCUT Danışmanlık ve Yapımcılık şirketini kurmuş ve 2001’¬den beri de yöneticiliğini yapmaktadır.
Uluslararası konferanslarda özellikle göç, kadın, gençlik, Avrupa Topluluğu ve politikaları, Avrupa’da yaşayan Türklerle ilgili sorunları içeren sunumlar yapmış ve son 30 yıldır Avrupa ve Türkiye’de kamu politikası alanında çalışmalarda bulunarak, sivil toplumun oluşturulmasında ve sosyal engellerin yok edilmesi yönünde gerekli organizasyonların kurulmasına aktif bir şekilde destek sağlayarak Lordlar Kamarası’nda danışmanlık yapmıştır.

Özellikle kişisel portreler ve biyografilere yönelik fotoğraf çeken Semra Eren-Nijhar, İngiltere, Belçika ve Türkiye’de fotoğraf sergileri açmış ve birçok serginin de küratörlüğünü yapmıştır.

Eren-Nijhar birçok ödülün yanısıra, 2004 yılında Millennium Awards Fellowship tarafından toplum içinde gösterdiği kişisel başarısından ötürü ‘Yetenek ve Başarı Ödülü’nü, 2015 yılında yaptığı çalışmaların kendi alanında farkındalığı, kaliteyi ve yenilikçiliği temsil ettiği için ‘Uluslararası Avrupa Kalite Zirvesi Ödülü’nü ve 2018’de de İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu tarafından verilen ‘Başarı Ödülü’nü almıştır.

 

 

Exit mobile version