Site icon Londra Gazete

Toplum üyelerimiz koronavirüsüne karşı aşılanmaya devam ediyor

İNGİLTERE’DE yaşayan Türkçe konuşan toplum üyeleri koronavirüsüne karşı aşılanmaya devam ediyor.

İngiltere’de belirlenen ilk gruplara Pfizer/BioNTech tarafından geliştirilen koronavirüs aşısı Aralık ayının ilk haftasından itibaren yapılmaya başlamıştı. İlk etapta, 80 yaş üstündekilere ve bazı sağlık çalışanlarına aşı yapıldı ve aşılamanın önceden belirlenen yaklaşık 70 hastanede gerçekleştirdi. İngiltere’de onay alan ikinci koronavirüs aşısı olan ve Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen aşı Ocak ayının ilk haftasından itibaren kullanılıyor.

Ismayil Ibrahim

Kuzey Londra’da ikamet eden aslen 80 yaşındaki Kıbrıslı Türk toplum üyemiz İsmayil İbrahim, Covid-19’a karşı aşılama programın ilk haftasında birinci dozu yaptıranlarından biriydi. İbrahim 7 Ocak Perşembe günü ikinci dozunu yaptırarak aşı sürecini tamamladı. İkinci doz aşısını yaptıran İbrahim Londra Gazete’ye konuşarak, ‘‘Tek umudumuz bu aşı, dilerim en kısa zamanda hepimiz bu virüsten kurtuluruz ve normal hayatımıza döneriz. Salgından dolayı vefat edenler veya yoğun bakımda tedavi gören birçok toplum üyemiz var. Büyük acılar yaşanıyor, hepimizi derinden üzüyor kötü haberler’’ ifadesini kullandı.

Ziver Ramadan Horozoğlu

EN TEMEL ARZUMUZ BU YIL MEMLEKETİMİZ KIBRIS’A GİTMEKTİR

1980’lı yıllarından itibaren doğu Londra’da yaşayan 84 yaşındaki Ziver Ramadan Horozoğlu, 9 Ocak Cumartesi günü Leyton Orient kliniğinde koronavirüs aşısının ilk dozunu yaptırdı. Londra Gazete’ye süreci anlatan Horozoğlu şu açıklamayı yaptı:

‘‘Cumartesi günü aşının ilk dozu yapıldı, elbette biraz heyecanlıyım ve böylesi bir süreçte dışarıya çıkmaktan tedirgindim. Mart ayından beri evimden çıkmadım sayılır. Aşıyı yaptırdıktan sonra her hangi bir yan etki yaşamadım bugüne kadar. Klinikte sağlık görevlileri ve hemşireler oldukça güler yüzlü ve cana yakındı. Aşı yapılmadan önce aşı hakkında broşür verildi, daha sonra sağlık görevlisi aşıyı yapmadan önce alerjilerim veya sağlık sorunlarım ile ilişkin sorular soruldu. Aşının ardından bekleme odasına alındım ve 15 dakika tedbir amaçlı beklemek zorundaydım. Ayrıca aşı kartı verildi ve kartta hangi firmanın aşısı yapıldı yazıyor, benim kartımda Pfizer aşısı yapıldığı yazıyor. İkinci doz aşım hakkında henüz bir tarih verilmedi, bana ulaşacaklarını belirttiler. Herkesin bu aşıyı yapmasını tavsiye ederim. Tek çaremiz budur. En temel arzumuz bu yıl memleketimiz Kıbrıs’a gitmektir.’’

Ali ve Keriman Mustafa çifti

Diğer toplum üyelerimiz Ali Mustafa ve Keriman Mustafa çifte ise 9 Ocak Cumartesi günü ikinci doz koronavirüs aşılarını yaptırdıklarını sosyal medya aracılığıyla Zalihe Mustafa tarafından duyuruldu.

İNGİLTERE’DE TOPLU AŞILAMA BAŞLADI 

İngiltere’deki 7 büyük toplu aşı merkezinde, yaşlılar ile sağlık çalışanlarının COVID-19’a karşı aşılanmasına başlandı. Verilen randevu saatinde kendilerine en yakın merkeze giderek aşı yaptırabiliyor. Londra, Bristol, Surrey, Newcastle, Manchester, Stevenage ve Birmingham’daki yeni merkezlerde, dakikada 4 kişi aşılanabiliyor.

AŞILANAN KIŞI SAYISI 2 MILYONU AŞTI

Ülkede ilk aşamada günlük 200 bin, gelecek haftalarda da 1 milyon kişiye aşı yapılması hedefleniyor. İngiltere’de bugüne kadar 2 milyondan fazla kişiye COVID-19 aşısı yapıldı. Çalışmalara, gelecek günlerde aile hekimlerinin yanı sıra bazı eczanelerin de katılmasıyla koronavirüs aşısı yapılan toplam yer sayısı yaklaşık 1200’e çıkacak.

 

Exit mobile version