Site icon Londra Gazete

Londra’da Kobane protestoları sürüyor

Başbakanlık binası önünde altı gün boyunca sürdürülen açlık grevi hafta sonunda yapılan büyük bir yürüyüşle sona erdi.

Başbakanlık binası önünde altı gün boyunca sürdürülen açlık grevi hafta sonunda yapılan büyük bir yürüyüşle sona erdi.

Londra’da ISIS’in Kobane kantonuna yönelik saldırılarını protesto etmek ve Kobane ile dayanışma amacıyla Londra’da yaklaşık üç haftadır sürdürülen eylemler hafta sonunda da devam etti. Trafalgar meydanı ve hükümet binalarının bulunduğu White Hall’de toplanan binlerce kişi İngiliz hükümetinin Kobani’de yaşanan gelişmelere karşı daha aktif bir tutum izlemesini isterken, Downing Street’te bulunan Başbakanlık binası önünde geçen Cumartesi başlayan eylem sona erdi.

Yoğun yağmura karşın biraraya gelen iki binden fazla Kürt ve gösterici, uluslararası kamuoyunun Kobane’ye yönelik saldırılara duyarlı olması çağrısında bulundu. Protestoya Cemevi, Day-Mer, Gik-Der gibi derneklerin oluşturduğu Demokratik Güçbirliği Platformu da destek verdi.

Öte yandan aralarında Türkiye’li göçmenlerin yoğun yaşadığı Wood Green ve ABD Londra Büyükelçiliği’nin de de bulunduğu pek çok bölgede irili ufaklı gruplar gösteriler düzenliyor. Brighton, Sheffield, Edinburgh, Glasgow gibi kentlerde de eylemler yapılırken Telgraf haber ajansı geçen hafta yapılan eylemlerde üç eylemcinin İngiliz polisi tarafından PKK bayrakları bulundurdukları gerekçesiyle gözaltına alındıklarını duyurdu.

Yüzlerce kişi yağmur ve soğuk hava koşullarına karşın protesto gösterilerin düzenliyor.

Exit mobile version