Site icon Londra Gazete

Camide silah var ihbarı

Dalston'daki Süleymaniye Camii'nde Noel günü, düğün yemeği için  buluşan Pekünlü aileler arasında tartışma yaşanınca, kız tarafından olduğu tahmin edilen bir kişi polisi arayarak 'silahlı kişiler var' şeklinde asılsız ihbarda bulunup, silahlı polis timinin camiye baskın yapmasını sağladı.

 Trojan adlı silahlı polis timi Hackney polisleri eşliğinde, Kingsland Road üzerindeki Süleymaniye Kültür Merkezi'ne akşam 7 sularında gelerek, incelemede bulundu. Fakat arama sonucunda kimsede silah bulamayan güvenlik ekipleri kısa bir incelemenin ardından camiden ayrıldı.

 ÜÇ KEZ KAÇAN GELİN, CAMİDE EVLENDİ

 Cami yetkililerinin verdiği bilgiye göre, 30 yaşında olan gelin, üçüncü kez evden kaçarak kocasının yanına gitmişti. Bunun üzerine uzaktan akraba olan kocası ve kendi ailesinin, 'bu işi tatlıya bağlayalım' demesi üzerine kadın, baba evine geri döndü. Tatlı dille sorunları çözmek üzere camideki düğün yemeğinde buluşan toplam 200 kişilik aile topluluğunun aralarında kavga çıkınca, polis devreye girdi.Silah bulamayan polisin camiden ayrılmasının ardından düğünde takı töreni gerçekleştirildi.

 Süleymaniye Kültür Merkezi ve Cami'sinde biri 200 kişilik diğeri 100 kişilik olmak üzere iki farklı yemek salonu vefat ve düğün törenleri gibi önemli günlerde hizmet veriyor. Burada evlenmek isteyen çiftler, çalgısız ve 'cami adabına uygun' bir törenle merkezde evlenebiliyor.

Exit mobile version