Site icon Londra Gazete

Türk okullarında yeni dönem başlıyor

33 haftasonu Türk okulunda yeni dönem kayıtları devam ediyor. Londra'nın dört bir yanında hizmet veren okullarda kayıt heyecanı yaşanıyor.

33 haftasonu Türk okulunda yeni dönem kayıtları devam ediyor. Londra’nın dört bir yanında hizmet veren okullarda kayıt heyecanı yaşanıyor.

İngiltere Türk Dili, Kültürü ve Türk Eğitim Konsorsiyumu’na bağlı 33 Türk okulu bu hafta sonunda yeni eğitim-öğretim yılına başlıyorlar. Londra’nın dört bir tarafında faaliyet gösteren okullara 2 bin 500 ila 3 bin dolayında öğrencinin kayıt yaptıracağı tahmin ediliyor.

Okullarda görevlendirilmesi için KKTC’den 11,  Türkiye’den ise 20 öğretmen getirilecek. Öğretmen sayısının yetersiz kalacağına dikkat çeken okul yöneticileri gönüllü öğretmenlere de çağrıda bulunarak destek istiyor. Öğrenci ailelerinden aldıkları ortalama £100 kayıt parası ile faaliyetlerini sürdürmeye çalışan okullar için, veliler ve  yardımseverlerin katkıları da büyük önem taşıyor.

Okullarda Türkçe’nin yanısıra Matemetik, Halk Dansları, tiyatro, modern dans gibi dersler de veriliyor. Bazı okullarda büyükler için İngilizce sınıfları oluşturulurken, Konsorsiyum Başkanı Kelami Dedezade, Türkçe dilinin ve Türk kültürünün kaybolmaması için ailelere, çocuklarını en yakın Türk okullarına kaydetmelerini tavsiye etti. Ebeveynlere okullara destek vermeleri çağrısında bulunan Dedezade, geçen yıl başlattıkları Türk toplumunun kullanımına yönelik bir Toplum Merkezi Binası alınması konusundaki çalışmalarının da sürdüğünü vurguladı.

Exit mobile version