Site icon Londra Gazete

Ramazan bayramı kutlanıyor

İslam dünyasının olduğu gibi Britanya genelinde yaşayan 3 milyon dolayında Müslüman da 30 gün süren oruçların ardından gelen Ramazan Bayramı’nın coşkusunu yaşıyor.

Camiler sabahın erken saatlerinden itibaren Bayram namazı için gelen binlerce Müslümanı ağırladı. İngiltere’de yaşayan Türkiye ve Kıbrıslı vatandaşlarımız da bayramın coşkusuna ortak olurken, Diyanet Camisi’nde bayram namazı sabah saat 06.10’da, Aziziye ve Mevlana camilerinde 06.00’da ve Süleymaniye ile Fatih camilerinde ise 06.15’te ilk bayram namazı kılındı. Camilerde yoğunluktan dolayı iki ya da üç kez namaz kılındı. Bayram namazının ardından uzun kuyruklar oluşturarak bayramlaşan vatandaşlar, cami merkezlerinde düzenlenen kahvaltı ve öğle yemeklerinde de biraraya geldi.

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Müsteşar Fatih Ulusoy, Stoke Newington’da bulunan Aziziye camisinde bayram namazı kılarken, Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar da namazını Süleymaniye Camisi’nde kıldı.

Büyükelçi ve Başkonsolos daha sonra Aziziye Camisi’nde düzenlenen kahvaltıda vatandaşlarla bir araya geldiler.

Süleymaniye Camii imamı Burhan Aygün’ün kıldırdığı bayram namazının ardından Londra Başkonsolos’u Emirhan Yorulmazlar vatandaşlara seslenerek eğitimin önemine vurgu yaptı “camiler Allah’ın evi, konsolosluk binamız da Türk vatandaşlarının evidir, Türkiye topraklarıdır. Bize herzaman çiknmeden danışabilirsiniz” dedi.

Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç (solda) ve Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar (sağda) bayram namazı sonrası esnaf ziyaretinde bulundular.

  

Exit mobile version