Site icon Londra Gazete

Yunus Emre’de Nihavend coşkusu

1999 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren klasik Türk müziği grubu Nihavend geçen hafta sonu Londra Yunus Emre Enstitüsü Kültür Merkezi’nde özel bir konser verdi.

Klasik Türk müziği grubu Nihavend’in konseri beğeni topladı.

Çok sayıda yabancı konuğun da katıldığı konsere ilgi yoğun oldu.

Her fırsatta Yunus Emre Enstitüsü Kültür Merkezi’nin asıl görevinin yabancılara Türk kültürünü tanıtmak olduğunu dile getiren müdür Mehmet Şen, ‘Hoşgeldiniz’ konuşmasının ardından Türk müziği korosunun çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Konuşmanın hemen ardından Cahit Baylav yönetimindeki Nihavend müzik topluluğu konserin ilk bölümünde rast makamından oluşan eserleri seslendirdiler.

Farklı meslek gruplarından gelen üyelerin oluşturduğu koronun konserinin ikinci bölümünde ise Hüseyni ve Hisarbuselik makamlarında eserler seslendirildi.

Geleneksel Türk müziğiyle ilk defa karşılaşanlar ve daha önceden bilgisi olup da özellikle dinlemeye gelenler izledikleri konser karşısında oldukça etkilendiklerini dile getirdiler.

Yunus Emre Enstitüsü Kültür Merkezi  Müdür Yardımcısı Nilüfer Kol da konserin konuklar üzerinde olumlu etki bırakmasından dolayı duduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Exit mobile version