Site icon Londra Gazete

Cemevi Öğrencileri Karnelerini Aldı

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi, 2012- 2013 eğitim ve öğretim yılında çeşitli kurslara katılan yaklaşık 600 öğrenciye karneleri düzenlenen bir törenle verildi.

Cemevi merkezinde geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen törene, İAKM ve Cemevi Başkanı İsrafil Erbil, Cemevi yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Cemevi çatısı altında Semah, Folklor, Bağlama, Gitar Alevilik,  Resim, Fotoğraf, Gitar Piyano, Bale, Matematik, Türkçe,  Drama ve Satranç dersleri veriliyor.

Karne töreninde bir konuşma yapan Başkan İsrafil Erbil, eğitim ve öğretimin önemine dikkat çekerek, Cemevi çatısı altında alınan eğitimin çok yönlü ve hayatın tüm alanlarını kapsadığını söyledi. Erbil, ayrıca eğitimin sadece akademik alandan ibaret olmadığını, hiç akademik eğitim almamış olan Halk Ozanı Aşık Veysel  ya da Kaygusuz Abdal gibi önemli kişilerin bugün üniversitelerce örnek alındığından söz etti. Başkan Erbil, “İnsanın kendisini ve çocuklarının kişisel gelişimini koşullara bağlamaması gerekiyor” dedi.

Exit mobile version