kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
35,2043
EURO
36,6309
STERLIN
44,1340
BITCOIN
$93.392
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Salı Hafif yağmur
11°C
Çarşamba Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Perşembe Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Evsizlik sorunu bizi de etkiliyor

Evsizlik sorunu bizi de etkiliyor
16.11.2012
0
A+
A-

evsizUlusal Konut Federasyonu’nun yayınladığı yeni bir rapor Londra’da evsizlerin sayısının son iki yılda büyük oranda arttığını ortaya koydu. Rapor, evsiz çocukların sayısında da büyük bir artış olduğunu gösteriyor.

1998 yılından 2002 yılına kadar İngiltere’de sokaklarda yaşayanların sayısı üçte iki oranında azalmış ve bu kişilerin sayısı 2009 yılına kadar sabit kalmıştı. Ancak 2010 yılından bu yana sokakta yaşamak zorunda kalan kişilerin sayısının yüzde 23 arttığını ortaya koydu. Sadece Londra’da sokaklarda yaşayanların sayısı yüzde 7.5 arttı.

Evsizlerle çalışan yardım dernekleri 2011 ve 2012 yıllarında Londra’da 5 bin 678 kişinin sokaklarda konakladığını tespit ettiklerini açıkladı. Yapılan araştırma 2012 yılının ilk yarısında İngiltere’de 1660 çocuklu ailenin geçici olarak pansiyonlarda konakladığını ortaya koydu. Bu, evsiz ailelerin sayısının geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 60’lık bir artış gösterdiği anlamına geliyor.

Pansiyonlarda konaklamak zorunda kalan bu çocuklu ailelerin yüde 78’i Londra’da bulunuyor. Bu pansiyonlarda kalanların kayıtları 6 haftaya kadar tutulduğu için söz konusu ailelerin kalıcı bir konut bulmadan önce ne kadar süre bu tip pansiyonlarda konakladıkları bilinmiyor. Devlet tarafından geçici konutlara yerleştirilen ailelerin sayısı da büyük bir hızla artıyor. Londra’da 51 bin 600 aile geçici konutlarda yaşıyor ve ne kadar süreyle buralarda barınabileceklerini bilmiyor.

BELEDİYELER ÇÖZÜM ARAYIŞINDA

Gelecek Nisan ayında konut ödeneklerinin azaltılması yönündeki kararın ardından paniğe kapılan Londra Belediyeleri evsizlik sorunun çözümü için alternatif çözümler aramaya başladı. Şu anda belediyeler evsizlere 400 sterlin konut yardımı yapabiliyor ancak Londra’da kiraların aşırı derecede yüksek olması nedeniyle özellikle şehir merkezindeki belediyelerin evsiz ailelere bu fiyata uygun bir yaşam alanı sunması imkansız hale geliyor.

Bu sorunu çözmek adına belediyeler  konut fiyatlarının daha düşük olduğu Kent, Essex, Hertfordshire, Berkshire ve Sussex gibi bölgelerden emlak satın almaya başladı. Ancak belediyelerin evsizleri başka şehirlere yollama planının çok da etkili olabileceğine inanılmıyor. Çünkü ekonomik zorluk içinde olan kişiler alışkın oldukları çevreden ve kendilerine destek olan hemşerilerinin yaşadığı mahallelerden ayrılmak istemiyor.

TÜRKÇE KONUŞAN TOPLUM DA SIKINTIDA

Ev kiralarının artması ve işsizlik oranının yükselmesine paralel olarak yaşanan ev sorunlarından toplumumuz da nasibini alıyor. Bir kaç ailenin bir çatı altında yaşadığı örnekler son günlerde çoğalırken, kazancı oda kirasını karşılayamadığı için tanıdıklarının yanında göçebe hayatı yaşayan toplum mensuplarının da sayısı önemli oranda arttı.

Konuyla ilgili olarak gazetemize konuşan 21 yaşındaki S.T, bir restoranda çalıştığını, ancak kazandığı parayla oda tutamadığı için 1 aylık periodlarla arkadaşlarının yanında kaldığını belirtti. Bu şekilde yaşam sürmenin zorluklarına değinen S.T, ‘Birlikte yaşadığım arkadaşımın gözünün içine bakmaktan bıktım. Bavulumu bile yerleştiremiyorum. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin’ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.