Site icon Londra Gazete

Edinburgh Başkonsolosu göreve başladı

Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar ve Edinburgh Başkonsolosu Semih Lutfi Turgut

Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar ve Edinburgh Başkonsolosu Semih Lutfi Turgut

Türkiye’nin Birleşik Krallık sınırları içerisindeki ikinci konsolosluğu olan Edinburgh Başkonsolosluğu’na atama yapıldı. Dışişleri Bakanlığı İskoçya’nın başkentinde görev yapmak üzere  Semih Lutfi Turgut’u atadı.  Daha önce Türkiye’nin İskenderiye Başkonsolosu olarak görev yapan Turgut’un atanması ile birlikte Edinburgh’ta konsolosluk merkezi olarak hizmet verecek bir bina arayışı da hızlandı.
Londra Başkonsolosluğu 14 Kasım 2011 tarihinden bu yana İskoçya’da yaşayan Türk vatandaşlarına danışmanlık hizmeti veriyordu. Aralarında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi’nin de bulunduğu konsolosluk yetkilileri, Edinburgh’ta kurulan geçici bir ofiste vatandaşların askerlik tecili, emeklilik, nüfus işlemleri ve çifte vatandaşlık gibi başvurularını derleyerek Londra’da işleme konulması için aracılık yapıyordu.
Bir süre önce bir ticaret müşavirinin de görevlendirildiği Edinburgh’a THY 2012 yılının Temmuz ayından itibaren İstanbul uçuşlarına başlamış, geçen yılın Mayıs ayında bu seferleri her güne çıkarmıştı.

Exit mobile version