Site icon Londra Gazete

İTSEB’den anne ve çocuk sağlığı eğitimi

ali_ozbek_2İngiltere Türkiyeli Sağlık Elemanları Birliği (İTSEB), Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nde anne ve çocuk sağlığı ile ilgili halka açık bir toplantı gerçekleştirdi.

İngiltere Cemevi tarafından yapılan bilgilendirme toplantısında Dr. İsa Özburun, anne sağlığı ve hamilelikte NHS’in sağladığı hizmetler konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Dr. Utkan Alacakanat ise  yeni doğan bebeklerin beslenmesi ve anne sütünün önemi hakkında bir sunum yaparak, çocuk sağlığı hakkında bilinen yanlış uygulamaları anlattı. Daha sonra söz alan Dr. Ali Demirbağ ise sigarayı bırakmanın yollarınını ve bu konuda NHS’ın sağladığı ücretsiz hizmetler hakkında bilgiler verdi. Sunumların ardından toplantıya katılan  doktorlar, katılımcıların sorularını yanıtladı.

İTSEB konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, bir meslek örgütü olarak, sosyal sorumluluklarının farkında olduklarını ve  bu tür toplantılarla halkı bilinçlendirmeye devam edeceklerini  belirtti.

ECZACILIK ANLATILDI

İTSEB başkanı Eczacı Ali Özbek, 11’inci Türkiye Eczacılık Kongresi’ne İngiltere’yi temsilen katıldı.

Türk Eczacılar Birliği tarafından geçtiğimiz hafta Ankara’da yapılan   ‘Sağlıkta Değer, Sağlık Herşeye Değer ’ temalı kongreye katılan  Ali Özbek, İngiltere’deki eczacılık sistemini anlattı. Eczacı Ali Özbek, panelede yaptığı sunumda İngiltere’deki eczacılık hizmetleri, reçete yazma kuralları,  eczacıların hakları, ilaçların fiyatlandırılma şekilleri , eczanelerin çalışma düzeni ve aile hekimliği  hakkında kongreye katılan sağlıkçılara bilgi verdi.

Kongre sonrasında Özbek’e İTSEB adına bir teşekkür  belgesi ve plaket verildi.

Exit mobile version