Site icon Londra Gazete

Süleymaniye Camisi’nde Miraç Kandili

Londra’da bulunan Süleymaniye Camisi’nde Miraç Kandili dolayısı ile program gerçekleştirildi.

Gerçekleşen programda cami imamı Burhan Aygün ve cami cemaatinden kişilerce Kuran’ı Kerim ayetleri, dualar ve ilahiler okundu. Akşam namazından sonra başlayan program yatsı namazına kadar devam etti.

Programda Burhan Aygün bir de hutbe verdi. Aygün konuşmasında mübarek Miraç Kandili’nde yapılacak duaların önemine değinerek şunları söyledi:

“Eğer dinle ilgili herhangi bir şekilde aklınıza bir soru geliyorsa Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed’in (S.A.V) hayatına bakın. Kutsal kitabımızda da bu yönde birçok bilgi var. Geçen günlerde yine cemaatimizden birileri toplanmış ve bir konu hakkında konuşuyorlarmış. Biri farklı bir şey söylemiş başkası farklı bir şey sonuç olarak bir yerde takılmışlar ve beni aradılar. ‘Burhan Hoca bu nasıl olmalı’ dediklerinde onlara Peygamber Efendimizin hayatını işaret ediyor ve yaşadığı hayat ile ilgili bilgiler veriyorum. O yüzden eğer şimdi buradan kalkıp bir yere gidecekseniz önce düşünün. Peygamber Efendimiz bu gideceğim yere gider miydi, benim yapacağım şeyi yapar mıydı diye… Eğer yapmayacağını düşünüyorsanız sizde yapmayın.”

Exit mobile version