Site icon Londra Gazete

Londra’da 19 Mayıs kutlanmadı, anıldı

 

Newington Green Park’ta,düzenlenen etkinlikte, Soma’da yaşamını yitiren madenciler anıldı.

İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Jale Özer, Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Timur Doğruyol ve Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Aysın Yılmaa da etkinlikte hazır bulundular

Londra’da gerçekleştirilen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlaması, Soma faciasında hayatlarını kaybeden madencileri anma etkinliğine dönüştü.

Newington Green Park’ta, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İngiltere ve İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği (İADD) tarafından düzenlenen etkinlikte, halk oyunları ve dans  gösterileri yapılmadı. İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu ve İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren derneklerin de  destek verdiği etkinlikte elde edilen gelirin Soma faciasında zarar gören ailelere ulaştırılacağı açıklandı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençlik Marşı’nın bir ağızdan okunması ile başlayan programda Güney Azerbaycan Türkleri’nden opera sanatçısı tenor Ferhat Nişat, şarkılar seslendirdi.

İADD Başkanı Jale Özer ve TGB İngiltere Başkanı Musa Ballıkaya yaptıkları konuşmalarda ,Soma’da yaşamlarını yitiren madencilere rahmet dilerken,  19 Mayıs’un önemini hatırlatmak için etkinliği iptal etmediklerini ifade ettiler.

Konuşmalar sonrası müzik çalışmalarını Londra’da sürdüren Emre Eyüpoğlu ve Kıbrıslı sanatçı  Örge Volkan sahne aldılar.

 

Katılımcılar karanfil ve güllerle kömürle Soma yazarak madencileri andı.

Exit mobile version