Site icon Londra Gazete

Genç kadına ‘adaleti kandırma’ cezası

ADAM kaçırma davasında sahtekarlık yapan hukuk firması çalışanı 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

E. K. isimli genç kadın bir kaçırılma davasında sanık avukatlığını temsil eden bir firma için çalışırken, önemli bir tanığın delil vermek üzere mahkemeye gitmesini engellemeye teşebbüs etmesinden sonra, adalet mahkemesini kandırmaya yönelik suçtan suçlu bulunmuştu.

E. K.’nin 19 Ocak Cuma günü Blackfairs mahkemesinde görülen duruşmasında üç yıl hapis cezasına çarptırıldığı açıklandı. Genç kadın, 22 Aralık Cuma günü aynı mahkemede adaleti kandırmaya yönelik yapmış olduğu aldatma suçundan dolayı da suçlu bulunmuştu.

Kaçırılma davası, Ağustos 2016’da Wood Green Crown mahkemesinde açılmıştı. E. K. ise davalıyı temsil eden hukuk firmasının bir temsilcisiydi ve kaçırma davası ile ilgili önemli bir tanığın delil vermek üzere mahkemeye gitmesini engelleyen kişinin E. K. olduğu anlaşılmıştı.

Tanık, bulunduktan sonra polisler tarafından bir aile üyesiyle birlikte Wood Green Crown mahkemesine götürülmüştü. Tanığın mahkemeye gitmemesine ve delil sunmaması için ikna etmeye çalışan E. K.’nın defalarca bu kişiye mesaj attığı da ortaya çıktı.

Mahkeme gününe kadar, tanığın mahkemeye gitmemesine ve delil sunmaması için ikna etmeye çalışan E. K.’nın yazılı mesajlarının da ortaya çıkması ve bu suçlamaları reddetmesine rağmen, adaleti saptırmak suçlamasıyla 16 Ağustos 2016’da tutuklanmıştı.

Exit mobile version