Site icon Londra Gazete

CHP’li gençler umutlu

CHP İngiltere Birliği Gençlik Kolları tarafından düzenlenen kahvaltı ve panel etkinliğinde Türkiye’nin gündemini oluşturan sorunlara değinildi.

21 Ocak 2018 Pazar günü CHP İngiltere Birliği merkezinde gerçekleşen etkinliğe katılan CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Türkiye’nin geldiği son sosyopolitik durumu değerlendirdi ve katılımcıların sorularını cevapladı.

Diyanet işlerinin evlilik yaşını 9 yaşa düşürmesinden, işsizlik oranın bazı alanlarda artışına kadar birçok konuya değinen CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm şunları söyledi:

“Türkiye’de 400.000 öğretmen mesleği için diploma aldı ancak görev alamadığı için içlerinde intihar edenler oldu. İmam Hatip okullarındaki öğrenci artışı özellikle son yıllarda fark edilir derece de arttı. Bu durum ülke de ki eğitim sistemini de olumsuz etkilemektedir. Ülke de özellikle bazı alanlarda işsizlik seviyesi ciddi anlamda artmıştır. Özellikle gençlere her konuda önemli görevler düşüyor. Hiçbir konuda olduğu gibi bu konuda da umutsuz olmamak gerekiyor. Ne olursa olsun, seçilmişlere saygı göstermek gerektiğini unutmayın. Ben 2019 yılında yapılacak seçimlerde CHP’nin iktidara geleceğine kesinlikle inanıyorum. Eğer Türkiye’de CHP olmasaydı bugün Türkiye çok farklı bir halde olabilirdi. CHP’nin muhalefet olarak çok önemli işler yaptığını bilmenizi isterim.”

Exit mobile version