Site icon Londra Gazete

Türk Müziği Korosu Cem Kafkas’la coşturdu

Londra Türk Müziği Korosu, İngiltere’de yaşayan müzikseverlere Türk Sanat müziği sevgisi aşılıyor.

Londra Türk Müziği Korosu, İngiltere’de yaşayan müzikseverlere Türk Sanat müziği sevgisi aşılıyor.

Kıbrıs’ın ünlü sanatçısı Cem Kafkas izleyicilere müzik ziyafeti sundu.

2005 yılından bu yana müzik çalışmalarını sürdüren Londra Türk Müziği Korosu(LTMK) hafta sonunda muhteşem bir konsere imza attı. Koronun, bu sene dokuzuncusunu gerçekleştirdikleri geleneksel bahar konseri sanat severleri Bromley Civic Centre’da buluştururken konsere ilgi yoğun oldu.

Gecenin açılışında bir konuşma yapan LTMK Başkanı İnci Güryel özveriyle çalışıp konsere hazırlanan koristlere, müzisyenlere ve koro şefi Ercüment İbrahim’e teşekkürlerini sundu. İzleyicilere kusursuz bir konser sunmak için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Güryel “Kıbrıs’tan Londra’ya bizleri kırmayıp gelen değerli sanatçımız Cem Kafkasa, sevgili koro şefimiz Eercüment İbrahim’e ve tüm sponsorlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

LTMK’sunun konserine yine ilgi oldukça büyük oldu.

İlk bölümü hüzzam ve nihavend makamından oluşan konserin ikinci bölümünde ise muhayyer kürdi makamında eserlerin seslendirilmesinin ardından TRT’nin ilk ve tek Kıbrıslı Türk sanatçısı olma ünvanını elinde bulunduran Cem Kafkas sahneye geldi. Kafkas herkesin aşina olduğu birbirinden güzel Türk Sanat Müziği eserlerini seslendirirken tamamı dolu olan salonda seyirciler gerek alkışlarıyla gerek sesleriyle eserlere eşlik ettiler.

Sunuculuğunu Burak Gülşen’in üstlendiği konserde İnci Güryel “Çal Kanunum”, Hale Osman İsmail “Bir İhtimal Daha Var”, Ayşegül Yeşiadalı ise “Kapıldım gidiyorum ve Çaresizim” isimli eserleri solo olarak selendirdiler.

Konser sonrası sanatçılara ve sponsorlara teşekkür plaketleri sunuldu.

Exit mobile version