Site icon Londra Gazete

İADD İnce Memed’i konuşacak

romanİngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği (İADD),  geleneksel kahvaltı ve söyleşi toplantısını 23 Eylül 2012 Pazar günü gerçekleştireceğini duyurdu.

Toplantının, 10:30 – 14:30 saatleri arasında, 97-99 Isabella St, SE1 8DA London adresinde bulunan Ev Restaurant’ta düzenleneceği bildirildi.

Yaşar Kemal’in İnce Memed romanın ele alınacağı toplantıda, Cumhuriyet döneminin ilk yıllarında, Anadolu halkının geri kalmışlığı, cahil bırakılmışlığı, köy hayatının sefaleti ve ağaların tüm yöreye hakim olmasına karşı bir isyan öyküsünü anlatan ünlü romanın İADD üyesi Askar Yılmaz’ın yorumundan dinleneceği belirtildi.

Askar Yılmaz konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

‘1960 sonrası o çalışmada, Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin köylü politikalarını inceledim. Uzun zamandır bu konu üzerinde çalışıyordum. Sadece yazım çalışması  6 ayımı aldı.  Bu çalışmam, ayda 4 bin satan “Bahar” dergisinde yayınlandı. Ayrıca, gençliğim köy çalışmaları içinde geçti. 1960 sonrası Türk köylü hareketini yerinde inceledim. Pek çok köylü eylemlerine fiilen katıldım. Bu toplantıda, inanıyorum ki pek çok arkadaş, çok az bilinen Türk köylü hareketi hakkında  bilgi sahibi olacak.’

Toplantıya katılmak isteyen İADD üyesi ve dostlarının 0787 787 44 64 ya da fshort@hotmail.co.uk e-posta adresinden Filiz Short ile iletişime geçebilecekleri kaydedildi.

Exit mobile version