Site icon Londra Gazete

2017 yılında neler yaşadık-TEMMUZ

Temmuz – 2017

– Tottenham Park (Montagu Road) Mezarlığı, internet üzerinden bir araya gelen hayırseverler tarafından temizlendi.

– Sivas’ta, 2 Temmuz 1993 tarihinde Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu meydana gelen olaylarda hayatını kaybedenler 24. yılında da unutulmadı.

– Türkçe konuşan toplumların en uzun soluklu festivali olma özelliğini taşıyan DAY-MER Kültür ve Sanat Festivali 28 yılında coşku ile gerçekleşti.

– Haringey bölgesinde belediyeye ait eski evlerin yıkılarak yerine yeni evlerin yapılmasını ön gören proje büyük protesto gösterisine rağmen meclisten geçti.

– Britanya Alevi Federasyonu ve Adalet Bakanlığı arasında yapılan sonunda Londra’daki Pentonville hapishanesindeki Alevi mahkumlara inanç hizmeti verilmeye başladı.

– 15 Temmuz Darbe Girişimin birinci yıl dönümünde Londra’da Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği düzenlendi.

– Britanya’da yaşayan Zazaların dillerinin ve kültürlerinin yaşatılması amacıyla “Britanya Zaza Derneği” kuruldu. Kurucu ve diğer üyelerin hazır bulunduğu toplantıda özellikle son yıllarda neredeyse tükenme tehlikesi yaşayan Zaza dilinin önemine değinildi.

– Britanya’da televizyonlarda yerini aldığı ilk günden beri reyting rekorları kıran “Love Island” (Aşk Adası) programının birincisi, 21 yaşındaki Türk asıllı Kemal Çetinay ve kız arkadaşı Amber oldu.

Exit mobile version