Site icon Londra Gazete

Öğretmenler Günü kutlandı

Her yıl geleneksel olarak kutlanan Öğretmenler Günü bu yıl da 1 Aralık Cuma akşamı, Grange Park Türk Okulu ile İngiltere Türk Öğretmenler Derneği’nin birlikte düzenlediği toplumumuzun tanınmış öğretmenlerinin yanı sıra öğrenciler ve velilerin de katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı.

Kutlama, Barnet bölgesinde bulunan The Osidge Arms’da yapıldı. Gece yapılan konuşmalardan sonra Udi Barış Kaynar ve DJ Hasan Aslan tarafından çalınan müzikler eşliğinde devam etti. Gecenin ilk konuşmasını yapan Grange Park Türk Okulu Başkanı Gülden Petek tüm katılanları selamladıktan sonra öğretmen öğrenci ve velilerle bir arada kutlamanın önemine değinerek geceye katılıp destek veren İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Jale Özer’e teşekkürlerini iletti.

Bir sonraki konuşmayı gerçekleştiren İngiltere Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Eşref Yılmaz ise öğretmenler ve öğretmenliğin önemine değinerek özellikle genç öğretmenlere ve öğretmen adaylarına dünya eğitim literatürüne giren öğretici sözlerden örnekler sunup ve başarılar diledi.

Gecenin son konuşmasını yapan derneğin bir önceki Başkanı Taşkın Baraç ise artık İngiltere’de yeni nesil “yerli” Türk öğretmen yetiştiğini bunun toplumumuz için umut verici bir gelişme olduğunun altını çizerek üniversitede Türk öğrenci sayısının artmasında Türkçe GCSE ve A Level derslerinin önemine dikkat çekti.

Konuşmalardan sonra yetenekli öğrenci Mine İbrahim keman dinletisi yine dernek Başkanı Eşref Yılmaz ve iki öğrencisinden halk müziği parçaları çalınıp söylendi.

Exit mobile version