Site icon Londra Gazete

Gelir, Mehmetçik Vakfı’na bağışlanıyor

bekirLondra’nın en aktif sivil toplum örgütlerinden Genç Türkler Kulübü, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı, Camden Town’daki Ottoman Palace Restaurant’ta düzenlediği bir etkinlikle kutladı.

Ottoman Palace’ın hiç bir ücret almaksızın ev sahipliği yaptığı geceden elde edilen gelirin Mehmetçik Vakfı’na bağışlanacağı açıklandı.
30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenleyen tek sivil toplum örgütü olan Genç Türkler Kulübü, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan şu günlerde, üyeleri ve dostlarından oluşan coşkulu bir kalabalık ile 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Silivri Cezaevi’nden gelen mektuplar ve mesajlarının da okunduğu etkinlik, sanatçı Suat Sancar’ın seslendirdiği, Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve Rumeli Türküleri ile renklendi.

Kulüp başkanı Bekir Çoban, Türk ulusal tarihinde önemli bir yeri olan 30 Ağustos’un Türkiye’de yönetim tarafından gündemin dışında tutulmasını eleştirdiği konuşmasında, ulusal bayramları kutlanmaya her koşulda devam edeceklerini vurguladı. Bekir Çoban tarafından okunan Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan 3 Silahlı Kuvvetler mensubunun gönderdikleri 30 Ağustos mesajları da davetlilerin duygulu anlar yaşamalarına neden oldu.

Gece, davetlilerin hep bir ağızdan coşkuyla okudukları İstiklal Marşı ve Onuncu Yıl Marşı ile sona erdi.

Exit mobile version