Site icon Londra Gazete

Başkonsolostan mal varlığı açıklaması

GURBETÇİLERİN Türkiye’deki mal varlıklarının incelenip incelenmeyeceği konusundaki açıklama Başkonsolos Çınar Ergin’den geldi.

Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Ergin katıldığı bir davette vatandaşlarla bir araya gelerek birçok farklı soruyu yanıtladı. Birleşik Krallık’ta yaşayan ve devletten sosyal yardım alan gurbetçilerin Türkiye’deki mal varlıklarının inceleneceğine yönelik iddiaların yanıtı arayan katılımcılara Ergin cevap verdi.

Başkonsolos, Birleşik Krallıkta yaşayan vatandaşların Türkiye’deki mal varlıklarının araştırılacağı ve İngiliz vergi makamlarına bilgi vereceği yönünde çıkan haberlerin vatandaşı tedirgin ettiğini belirtti. Bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getiren Ergin, şunları söyledi: “Öncelikle sizi temin ederim ki, bizim hiçbir vatandaşımızın, Türkiye’deki hiç bir mal varlığının İngiltere tarafına bildirilmesi gibi bir durum yok. Böyle bir gelmiş emir ve talimat da yok. Bunlar nereden çıkıyor bilmiyoruz ama gelse bile biz başkonsolosluk olarak, mahkeme kararı olmadıkça böyle bir şeyi yapmamız mümkün değil. Dolayısıyla vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Bu konuyu takip edip tekrar vatandaşlarımızla paylaşacağım. Elimizdeki bilgiler sağlıklı bilgiler değil ama başkonsolosluk olarak en azından rahat olmanızı sizden rica ediyorum böyle bir durum kesinlikle bulunmamaktadır.”

Exit mobile version