Site icon Londra Gazete

Day-Mer Ankara katliamını anacak



TÜRKİYE’NİN başkenti Ankara’da 2 yıl önce 10 Ekim tarihinde yaşanan ve IŞİD tarafından üstlenilen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler için Day-Mer tarafından bir anma program hazırlandı.

Day-Mer tarafından düzenlenecek anma programı ile ilgili yaptığı yazılı açıklama şöyle:

 UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ, HESAP SORACAĞIZ!

10 Ekim Ankara katliamının ardından 2 yıl geçti. Sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin çağrısıyla, barış talebiyle düzenlenen yürüyüşe IŞİD barbar terör örgütü tarafından canlı bombayla saldırıldı. 102 kardeşimizin, canımızın katline sebep olan Ankara katliamı, hala yüreğimizde kanayan bir yara. Dava süreci hala devam ediyor.

10 Ekim’in yıldönümünde Day-Mer olarak iki etkinlik düzenliyoruz. Birincisi 8 Ekim Pazar günü, saat 15:00’te, Londra Toplum Merkezi’nde düzenlenecek ‘Ankara katliamı ve dava süreci’ adlı toplandı. Toplantı Türkiye’den dava avukatı İlke Işık ve Ankara katliamında yararlananlarla ilgili hazırlanan ‘Yaşıyorsak Borçluyuz’ kitabını hazırlayanlardan İlhami Şahbaz’ın katılımıyla gerçekleşecek. İkinci etkinliğimizde katliamın yıl dönümünde yani 10 Ekim Salı aksamı, saat 18:30’da, Londra Toplum Merkezi’nde, katliamda kaybettiğimiz Elif Kanlıoğlu ve Gökhan Akman için hazırlanan belgesel gösterimi gerçekleşecek.

Tüm dostlarımızı her iki etkinliğimize bekliyoruz. Daha fazla bilgi için 020 7275 8440 telefon numarasından veya info@daymer.org e-mail adresinden bize ulaşabilirsiniz. (Londra Toplum Merkezi Adres: 22 Moorefield Road, London N17 6PY)

Exit mobile version