Site icon Londra Gazete

Hyde Park’ta bayram pikniği

TÜRKİYE’NİN Londra Başkonsolosluğu tarafından Hyde Park’ta bayram pikniği düzenlendi. Toplumdan birçok simanın katıldığı etkinliğe Kuzey Kıbrıs Londra Temsilcisi Zehra Başaran, Londra Başkonsolosu Çınar Ergin ve UETD eski Başkanı Turhan Özer gibi isimler katıldı.

Toplumu bir araya getirmek, bayramda gurbette yaşayan vatandaşları Londra’da yeniden buluşturmak amacıyla organize edilen piknikte öğrencisinden ailesine birçok katılımcı katıldı. Ayran, içli köfte ve yaprak sarma gibi Türkiye mutfağının gözde yemeklerinin de görüldüğü piknikte Başkonsolos Çınar Ergin toplumları bir araya getirme yolunda konsoloslukların önemli yeri olduğunu belirtti.

“Bizler buradaki toplumumuz için çalışıyoruz ve bir aile gibiyiz – bayram gibi özel günlerde hep beraber olmak ve kaynaşmak her zaman dört gözle beklediğimiz anlar oluyor.” diyen Başkonsolos Ergin de, pikniğe ailesiyle katılan isimlerden biriydi.

 

Kuzey Kıbrıs Londra Temsilcisi Zehra Başaran ise yaptığı açıklamada bayramların her zaman kültürümüzde önemli yerlere sahip olduğunu ve birlik beraber yolunda önemli değerleri anımsatan günler olduğunu belirtti.

Saat 13.00’ten 15.30’a kadar süren piknikte katılımcılar Hyde Park’ta temiz havanın tadını çıkarırken hem birbirleriyle tanıştılar hem de lezzetli ikramların tadına vardılar.

 

 

 

Exit mobile version