Site icon Londra Gazete

30 Ağustos Zafer Bayramı Brighton’da kutlanacak

İNGİLTERE Atatürkçü Düşünce Derneği’nin önderliğinde ve Hoş Seda Kültür ve Sanat Merkezi’nin katkılarıyla gerçekleşecek etkinlikle 30 Ağustos Zafer Bayramı bu yıl sahil kenti Brighton’da kutlanacak.

Konu hakkında ortak yazılı açıklama yapan iki kurum, “30 Ağustos Zafer Bayramı, Silahlı Kuvvetlerimizin emperyalizmin işgal kuvvetlerini, 26 Ağustos 1922 günü Afyon’da başlayıp 9 Eylül 1922’de İzmir’de denize döktüğü büyük zaferi her yıl ulusça kutladığımız bayramdır. Bu, Milli kurtuluş tarihimizin büyük ve şanlı sayfasını oluşturur.” ifadeleriyle başladıkları sözlerine şöyle devam etti: “Ulusal bayramlarımız yurt dışında yaşayan biz Türklerin bir araya gelip, ulusal bilincin oluşmasında, yaşadığımız ülkenin şartlarına uyum sağlayarak, birlik ve beraberlik içinde çocuklarımıza daha aydınlık bir geleceğe doğru adım atmalarını sağlamanın bir başlangıcıdır.

Bu bilinçle bu sene Zafer Bayramı’mızı İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği’nin önderliğinde ve Hoş Seda Kültür ve Sanat Merkezi’nin katkılarıyla 27 Ağustos Pazar günü İngiltere’nin güneyindeki sahil beldesi Brighton’da kutlamak üzere bir gezi düzenliyor ve tüm dostlarımızı bu coşkuyu paylaşmaya davet ediyoruz.”

Tarih: 27 Ağustos 2017 Pazar

Buluşma yeri: London Victoria tren istasyonu

Buluşma saati: 09.30

Kalkış saati: 10.00 (hareket saatinde gecikme olmayacaktır)

Dönüş saati: 18.00

Ücret: Yetişkinler £25.00, 12 yaş altı çocuklar ve öğrenciler £20.00

Yer ayırtmak için 07956 365 066 nolu telefondan Bilgen Tuncay ile iletişime geçebilirsiniz.

Exit mobile version