Site icon Londra Gazete

Umudumuz Melis Mey

NEVIN_YANITweb
KADINLAR uzun atlamada mücadele eden milli atlet Karin Melis Mey, ilk hakkında 6.80 atlayarak finale adını yazdırdı.

Londra Olimpiyatları’nda, kadınlar uzun atlamada mücadele eden Karin Melis Mey, 6.80’lik atlayışıyla finale kaldı.

Olimpiyat Stadı’nda yapılan ve 28 atletin yarıştığı seçmelerde, ilk hakkında 6.80 atlayan milli atlet, bu sezonki en iyi derecesine imza atarak finale kalmayı başardı.

Genel klasmanda Büyük Britanyalı Shara Proctor 6.83 ile birinci, ABD’li Janay Deloach 6.81 ile ikinci ve Karin Melis Mey de 6.80 ile üçüncü oldu.

NEVİN YANIT, 5’NCİLİKTE KALDI

Atletizmde başarılı sporcumuz Nevin Yanıt, Olimpiyat beşincisi oldu.

Geçtiğimiz Pazartesi günü 100 metre engellide, ilk turda serisinde birinci olarak, yarı finalde koşamaya hak kazanan Nevin Yanıt, bu turda da başarısını sürdürdü. Salı günkü ilk seansta 12.58’lik derece yaparak ikinci olan Yanıt, finalde koşmaya hak kazandı.

Aynı akşam koşulan finalde Nevin Yanıt, müthiş bir yarış çıkardı. Dünya rekortmeni Sally Pearson’un 12.35 ile Olimpiyat rekorunu da kırarak birinci olduğu yarışta kadın atletimiz yine 12.58’lik derece yaparak beşinci sırayı aldı.

İLHAM FİNALDE 8.OLDU

Erkekler 1500 metre finalinde Türkiye’yi temsil eden İlham Tanui Özbilen yarışı 8. sırada tamamladı.

Londra Olimpiyatları’nda atletizmde erkekler 1500 metre finalini, IAAF’nin önce diskalifiye edip daha sonra yarışmasına izin verdiği Cezayirli Taoufik Makhloufi kazandı.

Olimpiyat Stadyumu’nda yapılan atletizm yarışmalarında erkekler 1500 metre finalinde, Cezayirli Taoufik Makhloufi, 3:34.08 dakikalık derecesiyle altın madalyanın sahibi oldu.

1500 metrede kariyerinin en iyi derecesi olan 3:30.80’i bu sezon koşan 24 yaşındaki Makhloufi, olimpiyat şampiyonu olarak kariyerinin en önemli başarısına imza attı.

Gümüş madalyayı, 3:34.79’luk derecesiyle ABD’li Leonel Manzano elde ederken, Faslı Abdalaati Iguider ise 3:35.13 ile bronz madalyaya uzandı.

Türkiye’yi temsil eden İlham Tanui Özbilen de 3:36.72’lik süresiyle yarışı 8. sırada tamamladı

BASKETBOLDA DA ELENDİK

İlk kez katıldığı Olimpiyat Oyunları’nda çeyrek finale kalma basarısı gösteren Kadın Basketbol Milli Takımımız, Rusya’ya 66-63 yenilerek elendi. Basketbol Arena’da oynanan karşılaşma büyük çekişme içinde geçti.

Oyuna yi başlayan ve skoru önde götüren Rusya, ilk bölümü 23-16, devreyi de 34-28 önde bitirdi. Üçüncü çeyrekte toparlanan kadın basketbolcularımız skoru 51-51’e getirdi. Büyük çekişme içinde geçen son bölümün bitimine üç dakika kala durum 60-60 oldu. Son dakikaları heyecan fırtınasına dönüşen maçta Türkiye, basit top kayıpları yapınca Rusya bunları iyi değerlendirip sahadan 66-63 galip ayrıldı ve yarı finale kaldı.

GREKOROMEN GÜREށTE KAYBOLDUK

Grekoromen güreşteki sporcumuz 96 kiloda Cenk İldem, İranlı ve Ermeni rakiplerine yenilerek elendi.

ondra Olimpiyatları’nda grekoromen güreşte milli güreşçimiz Atakan Yüksel’in ilk turda elendiği İranlı Abdvali, çeyrek finalde elenince güreşçimiz madalya şansını yitirdi.

Diğer güreşçimiz Atakan Yüksel’in madalya şansı da kalmadı. 66 kiloda mindere çıkan Yüksel, ilk maçında İranlı Saeid Morad Abdvali’ye 2-0 yenilince repesaj maçına çıkmak için rakibinin maçlarını kazanmasını beklemeye başladı. İranlı güreşçi, çeyrek finalde Fransız Steeve Guenot’a 2-0 mağlup olunca Atakan Yüksel’in repesajda bronz madalya maçına çıkma şansı kalmadı ve olimpiyatlara veda etti.

Exit mobile version