Site icon Londra Gazete

“Sizi tanıyoruz, siz yakmayı iyi bilirsiniz!”

BRİTANYA Alevi Federasyonu Tunceli’de yaşanan orman yangını ve sonrasındaki gelişmeler üzerine bir açıklama yayınlayarak olanları sert bir dille kınadı.

Açıklamada çıkan yangının sorumları devlet ve askeriye olarak gösterilirken, amacın doğayı tahrip etmek ve Aleviler için kutsal sayılan mekanların ortadan kaldırılması hedeflendiği savunuldu. BAF tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Sizi tanıyoruz, siz yakmayı iyi bilirsiniz!

Dersimi yakan AKP, halka hesap verecek!

Dersim’de ormanların devlet güçleri tarafından yakıldığının kanıtı Tunceli Valisinin açıklamasında görülmektedir!

Vali açıklama yapıyor “Merkez – Kutuderesi ile Munzur Vadisi – Balı Deresi mevkilerinde meydana gelen örtü yangınlarına ise devam eden operasyonlar nedeniyle müdahale edilememiş olup, operasyonlar sonucunda gerekli müdahale yapılacaktır.”

Bu açıklama, Dersim’de ormanların devlet ve ordu eli ile yakıldığının kanıtıdır. Bu güne kadar Dersim halkına reva görülen köy boşaltmalar, işkenceler, zulüm, katliam, soykırım, asimilasyon ve her türlü insan hakkı ihlaline şimdi de devlet eli ile Dersim’in yakılması eklenmiştir.

Ülkemizde şeriatı rejim olarak halklara dayatan AKP zihniyeti Kerbela’dan bugüne Kızılbaş olarak yaşayan Dersim’i yakarak ortadan kaldırmayı hedefliyor. Dersimin yakılması sadece orada yaşayan canlarımızı göçe zorlamak ve doğayı tahrip etmekle sınırlı değildir. Dersim’in yakılmasının başlıca nedeni, binlerce yıllık inanç izlerimizi ve kutsal mekanlarımızı yok ederek inancımızı ortadan kaldırma çabasıdır. Geleneğinde yakmayı iyi bilen AKP anlayışı dün Sivas’ta canlarımızı yaktı bugün Dersim’de doğamızı, kutsal mekanlarımızı ve geleceğimizi yakıyor.

Dersim’e ve kutsal mekanlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz!

AKP ve maşaları önünde diz çökmeyeceğiz!”

Exit mobile version