Site icon Londra Gazete

“Benim İstanbul’um” sokak çocukları yararına Londra’da

IMG_8128

23 Nisan etkinlikleri kapsamında, sokakta yaşayan çocuklar yararına geçtiğimiz Pazar günü Londra Kıbrıs Türk Toplum Merkezi’nde “Benim İstanbuléum” adı altında bir sergi gerçekleşti.

 

Yrd. Doç. Dr. Özden Bademci
İstanbul Maltepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi

 

 

 

 

Kisa adi SOYAÇ olan Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar için Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından projelenen ve British Community Council (BCC)’ın da desteklediği bu sosyal sorumluluk projesinin başında ise İstanbul Maltepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve SOYAÇ Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özden Bademci bulunuyor.

 

 

 

 

 

 

Arzu Güler
İYÇT Temsilcisi

İngiltere’de Yaşayan Çağdaş Türkler Grubu’nun sosyal medya temsilcisi Arzu Güler tarafından davet edilen proje sorumluları açtıkları sergiden elde ettikleri geliri yine sokakta yaşayan çıocuklar yararına kullanacaklarını dile getirdiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

18 Mart 2010’dan beri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’ne bağlı olarak İstanbul’da sokakta yaşayan çocuklara hizmet veren kuruluşlar ile işbirliği içinde olan SOYAÇ, projelerini sokakta yaşayan çocuklarla birlikte yürütüyor.

 

Kıbrıs Türk Toplum Merkezi’nde gerçekleşnen etkinlikte Alper Tokdemir ve İpek Taban yönetiminde çalışmalarını sürdüren Shining Performing Art Okulu öğrencilerinin dans ve bale gösterisisinin ardından çocuklar şiirler okuyup, gitar çalıp şarkı söylediler.

 

Melis Korkmaz

 

 

Sergide gitar çalıp şarkı söyleyen 12 yaşındaki Melis Korkmaz dört farklı dilde konukları selamladıktan sonra “23 Nisan Kutlu Olsun” ve “O Le Jose” parçalarını gitar çalarak seslendirdi. IQ seviyesi 165 olan Küçük Melis konuşabildiği dört farklı yabancı dille de çevresindekileri kendine hayran bırakıyor.

 

 

 

 

 

 

Yrd. Doç. Dr. Özden Bademci ve Opera Sanatçısı Niyazi Ölmez

Projenin başındaki isim Yrd. Doç. Dr. Özden Bademci, sokakta yaşamak zorunda kalan ve itilen çocukları topluma kazandımak için, seslerini duyurmalarına ve yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olmak için bu projeyi başlattıklarını ifade etti. Ayrıca sokak çocuklarına gönüllü olarak gelip eğitim veren akademisyenler Doç. Dr. Nazan Haydari ve Doç. Dr. Osman Ürper’e de katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

Sergiye katılan renkli simalardan biri de İstanbul Devlet Opera ve Balesi Koro Sanatçısı Niyazi Ölmez oldu. Ölmez yaptığı kısa konuşmada net mesajlar vererek, sanat kurumlarının gerekliliğine, kapatılırsa ülke için felaket olacağına vurgu yaptı.

 

Yrd. Doç. Dr. Özden Bademci ve Esengül Şaşı

Dahi kız Melis Korkmaz

Yapılan piyango çekilişleriyle çeşitli hediyeler dağıtıldı ve çocukların kendi emekleriyle sergilenen resimler satışa sunuldu. Bademci, elde edilen gelirin sokakta yaşayan çocuklar için yapılacak rehabilitasyon merkezi için kullanılacağını ifade etti.

 

                                                                                                                       Haber ve Fotoğraf: Burak Gülşen

Exit mobile version