Site icon Londra Gazete

Gençlere gece, çocuklara şenlik

DAY-MER tarafından her yıl düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali programı kapsamında “Gençlik Gecesi” ve “Çocuk Şenliği” düzenlendi.

Londra’da yaşayan Türk ve Kürt gençleri bir araya getiren Türk Kürt Dayanışma Merkezi (DAY-MER), gençleri kaynaştırıp, çocuklara birlik ve sevgi aşıladı.

GENÇLERE ÖZEL GECE

DAY-MER 23 Haziran Cuma akşamı gençlerin birbirinden güzel şarkıları, türküleri, folklor ve dans gösterilerini sahnede sergilemesine, bu güzel gecede ev sahipliği yaptı.

Yetenekli gençlerin performanslarını sergiledikleri geceye ilgi büyüktü. Gecede DAY-MER Gençlik Halk Oyunları Ekibinin folklor gösterisi büyük beğeni toplarken, çeşitli müzik gruplarının sahne performansları izleyenler tarafından tam not aldı.

ÇOCUKLARA ŞENLİK

Gençlik şöleninden bir gün sonraysa festival etkinlikleri kapsamında Çocuk Şenliği gerçekleşti. Ailelerin yoğun ilgi gösterdiği şenlikte çocuklar tiyatro, müzik, halk oyunları alanında yeteneklerini sergilediler. Birbirinden yetenekli çocukların gösterdikleri performans karşısında emeklerinin karşılığını alan öğretmenleri de gösterilerin sonunda yoğun alkış aldı.

Londra Toplum Merkezi halk oyunları ekibi izleyicilerden büyük beğeni aldı.

Piano grubu, bağlama ekibi, gitar ve saz öğrencileri gösterdikleri performansla izleyenlerin kulaklarının pasını sildi.

PARK ŞENLİĞİ BU PAZAR

Toplumumuz tarafından büyük ilgi gören DAY-MER Kültür ve Sanat Festivali, tüm hızıyla devam ediyor. Festival 2 Temmuz 2017’de Stoke Newington Clissold Park’ta yapılacak “Park Şenliği” etkinliği ile sona erecek.

Exit mobile version