Site icon Londra Gazete

Müslümanlarla Musevilerden ortak tepki

museviAlmanya’nın Köln Eyaleti’nde yerel bir mahkemenin verdiği sünnet yasağına Almanya dışından da tepkiler geldi. Başbakan Merkel’in geri adım attığı bu uygulama ile ilgili bir tepki de İngiltere’de yaşayan Müslüman ve Museviler’den geldi.

İngiltere’de yaşayan Müslüman ve Museviler’i temsilen bir heyet Almanya’nın İngiltere Büyükelçisi Georg Boomgaarden ve Konsolos Thomas F. Schneider ile sünnet yasağını Alman Büyükelçilik binasında görüştüler. Heyet içerisinde bulunan Süleymaniye Kültür Merkezi yetkilileri görüşmeyle ilgili şu açıklamayı yaptılar:

Almanya’da alınan ve hem Müslüman, hem de Musevileri ilgilendiren sünnet yasağı ile ilgili Almanya’nın İngiltere Büyükelçisiyle bir toplantı yaptık. Yaklaşık iki saat süren toplantıda bu konu ile ilgili kaygılarımızı ilettik. Bizim amacımız, her dine mensup insanların birlikte ve özgür bir şekilde yaşabilmesidir.

Almanya’daki bu kaygı verici durumun bir an evvel son bulması gerektiğini belirttik. Bunun Almanya dışına çıkıp tüm Avrupa’da bir Musevi ve Müslüman düşmanlığına yol açabileceğini ve münferit bir olayla ilgili karar alırken milyonlarca Müslüman ve Musevi’nin inancını yaşamasını etkileyecek kararlardan kaçınılması gerektiğini söyledik. Umarız Almanya bu yanlıştan çabuk döner.

Exit mobile version