Site icon Londra Gazete

Ambargolulardan Olimpiyat Komitesine portesto

IOC_Hilton_Hotel_Park_Lane_Demo_1_22Jul12LONDRA’DA faaliyet gösteren İnsan Hakları Örgütü ‘Ambargolular’, KKTC’li sporcuların olimpiyat oyunlarına katılmalarına izin verilmemesini protesto etti.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) heyetinin toplantılarını yaptığı otelin önüne gelen ‘Ambargolular’ grubu, KKTC’li sporcuların 2012 Londra Olimpiyatları’na katılamamasına tepki gösterdi . Ellerinde “Dünya Şampiyonlarının Londra 2012’ye katılmaları engelleniyor”, “Kıbrıslı Türkler hayatta ve sporda kelepçeleniyor” ve “Kıbrıslı Türkler için olimpiyat bayrağı ile katılım” yazılı pankartlar taşıyan grup üyeleri, ellerini kelepçelerken, IOC Başkanı Jacques Rogge’ye iletilmek üzere bir mektup bıraktı.

Söz konusu mektupta, taekwondo dalında dünya şampiyonları Ziya Gökbilen ve Pınar Akarpınar’ın Olimpiyat oyunlarında yer alamamalarının büyük kayıp olduğunu vurgulayan Ambargolular grubu, Kıbrıslı Türklere yapılan haksızlıkların son bulması gerektiğinin altını çizdi.

Ambargolular’ın sözcüsü İpek Özerim konuya ilişkin açıklamasında dünya çapında yeteneklere sahip olan ve her gün antreman yaparak yeteneklerini arttıran Ziya Gökbilen ve Pınar Akarpınar’ın kendi Olimpiyat oyunlarından mahrum bırakılmalarının kabul edilemez bir haksızlık olduğunu kaydetti.

 

Exit mobile version