Site icon Londra Gazete

Londra’dan Türkiye’ye Uluslararası ödül

 

Uluslararası Kitap Ödülleri töreninde Türkiye                         ödüle layık görüldü

 Dünyanın en önemli yazarlarının bulunduğu ve sadece Londra Gazete’nin takip edip görüntülediği ödül töreni gecesi adeta yıldızlar geçidine sahne oldu.

BBC World ve BBC News kanallarında Dateline London isimli programın yapımcı ve sunucusu, radyo, televizyon ve yazarlık gibi alanlarında bir çok ödüle layık görülen Gavin Esler’in evsahipliğinde gerçekleşen ödül töreninde “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”nü Deborah Rogers, yine dünyaca ünlü Japon asıllı Britanya’lı yazar Kazuo Ishguro’nun elinden aldı.

Bazı alanlarda ödüle layık görülen Türk adaylar arasında Oxford Üniversitesi Yayınları Genel Müdürü Emrah Özpirinçci Birleşik Krallık Yayıncılar Derneği Telif Haklarını Koruma Ödülü’ne layık görüldü. Özprinçci aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı TEDA Project’te de önemli bir rol oynuyor. Diyarbakır’ın efsane türkücüsü ve Şark Bülbülü olarak bilinen Celal Güzelses’in torunu olan Özpirinçci “yaklaşık 30 senedir bu alanda pekçok ödüle sahibim, Şimdi bir yenisi daha eklendi.” diye konuştu.

Ödül türeninde İlbay Kahraman IPA Özgür Yayıncılık ödülüne, Nermin Mollaoğlu Pazarlama Odaklı Başarı ödülüne, Fatih Projesi Uluslararası Eğitim Girişimi ödülüne aday gösterilmişlerdi.

                                                                                                                        Haber ve Resimler: Burak Gülşen

     

Exit mobile version