Site icon Londra Gazete

Tükler füze mahkemesini kaybetti

fuze1-0Binalarının çatısına füze yerleştirme girişimini protesto eden Türkiyeli apartman sakinleri, Savunma Bakanlığı’na karşı açtıkları davayı kaybetti.

Olimpiyat oyunlarının güvenliği için çatılarına karadan havaya güdümlü füzeler yerleştirilmesine karşı çıkan Fred Wigg Tower sakinleri, kaygılarını dile getirdiler.

HAKİM ‘UYGUN’ OLDUĞUNA HÜKMETTİ

Londra’daki Yüksek Mahkemede görülen davada yargıç Haddon-Cave, Savunma Bakanlığı’nın yüksek apartmanlara füze yerleştirmesinin “uygun” olduğuna hükmetti. Yargıç ayrıca, apartman sakinlerinin füze yerleştirilme nedenlerini “yanlış anladığı”nı kaydetti.

Londra’da füze yerleştirilecek altı noktadan biri olan şehrin doğusundaki Freg Wigg apartmanında yaşayanlar, çatılarına füze yerleştirilmesinin, kendilerini “terörist hedef haline getireceğini savundu.

Savunma Bakanlığı ise, füzelerin yerleştirilmesinin “yasal ve uygun” olduğunu kaydetmişti.

TOPLAM 6 NOKTAYA FÜZE YERLEŞTİRİLECEK

Bakanlık, geçen hafta Londra’nın doğusunda iki apartman bloğunun çatısı dahil olmak üzere toplam altı yere bu Cuma’dan itibaren karadan havaya güdümlü füze yerleştirileceğini açıklamıştı. Füzelerle ülkenin hava üslerinin korunması amaçlanıyor.

Londra’da 27 Temmuz’da başlayacak olimpiyat oyunları için yoğun güvenlik önlemleri alınıyor. Oyunlar sırasında ayrıca, jetler ve helikopterler de hazır bulundurulacak. Güvenliği sağlamak için yapılacak harcamaların 300 milyon sterlini bulması, 6 bin asker ile 12 bin polisin görev yapması bekleniyor.

Exit mobile version