Site icon Londra Gazete

Namık Kemal Tük Okulu yaza ‘Merhaba’ dedi

Güney Londra’da yaşayan Türkçe konuşan çocuklara Türk Dili ve Kültürü eğitimi veren Namık Kemal Türk Okulu, geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlediği yıl sonu müsameresi ve karne töreni ile yaz tatiline ‘Merhaba’ dedi.

İstiklal Marşı ile başlayan törende kısa bir konuşma yapan okul başkanı Gülten Emin Hasan, başarılı bir eğitim-öğretim yılını daha geride bıraktıklarını belirterek şunları söyledi:

‘1989 yılından beri faaliyette olan okulumuzda dil, eğitim, kültür, gelenek ve göreneklerimizi, gurbette dayanışmayı, başarmayı ve yüz ağartıcı çocuklar ve gençler yetiştirmenin önemini gözler önüne sermek için canla başla çalışan  öğretmenlere, eğitim gönüllülerine ve velilerimize teşekkürü bir borç bilirim.’

Müsamerede, okulda görevleri sona eren öğretmenlerden Havva Deggin ve Deniz Orhunöz’e, kristal plaket ve çiçekler verilirken, Namık Kemal Türk Okulu’nda hizmet verdikleri süre içinde gerek sınıf öğretmenliği, gerekse halk oyunlarında gösterdikleri özveri için teşekkür edildi.

Çok büyük bir kalabalığın izlediği program şarkılar, şiirler, oyunlar , masallar, fıkralar ve dans gösterileriyle son derece renkli görüntülere sahne oldu.

Törende, Namık Kemal Türk Okulu’nu Türk Dili ve Kültürü Okulları arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren Kayhan Çetinaslan, Yasemin Leblebici, Soner Hasan, Umut Eroğluları, Soner Hasan, Sema Darmon, Yazmin Özfevzi ve Umut Eroğluları’na ödülleri takdim edildi.

Müsamere ve karne töreninin ardından öğrenci, öğretmen ve veliler 8 Eylül 2012 tarihinde yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla yeniden görüşmek üzere vedalaştılar.

Exit mobile version