Site icon Londra Gazete

Şiddet gördüğünüzü saklamayın

Deneyimli hukukçu Fidan Osoy

Deneyimli hukukçu Fidan Osoy

Advantage Avukatlık Bürosu uzmanları, çoğunlukla aile içi şiddet görenlerin bunu yakınlarına ya da arkadaşlarına açıklamaktan çekindiklerine işaret ederek, bu konuda atılacak en zor adımın şiddetin yaşandığı bir ilişki içinde olunduğunun kabullenmesi olduğunu kaydetti.

Bu konuda mağdurlara yardımcı olmaya hazır olduklarını belirten Advantage Avukatlık Bürosu hukukçuları açıklamalarında “Mahremiyetinize öncelik tanınarak, içinde bulunduğunuz durum değerlendirilerek çözüm yolları avantajları ve dezavantajları ile detaylı bir şekilde anlatılır ve en önemlisi karar hakkı tamamen sizin ellerinize bırakılır. Hiçbir baskı yapılmadan işlemlerin nasıl yürütülmesi gerektiği konusundaki karar tamamen size bırakılmaktadır” dediler.

Açıklamada ayrıca şu bilgilere de yer verildi: “İki şekilde ihtiyatı tedbir kararı aldırtılabilir.   Olası bir  taciz durumunda mahkeme kararıyla tacizde bulunan kişinin yanınıza yaklaşması, tehdit, korkutma ve tacizde bulunması engellenir. Mahkeme kararına ekleme yapılarak, tacizde bulunan  kişi yasağa uymadığı takdirde yasal olarak tutuklanır. İkinci tip ihtiyatı kararda aynı zamanda mahkeme tacizde bulunan kişiyi  ortak yaşam alanınızdan uzaklaştırır ve 50 metreden fazla yakınlaşmasına izin verilmez. Tacizde bulunan kişi yasağa uymadığı taktirde hemen tutuklanır. İhtiyati karara durumunuza özel olarak veya acil durumlar için ek tedbirler talep edilebilir.”

Advantage Hukuk bürosunun deneyimli ekibi ile iletişime geçmek için “Advantage House, 273 Fore Street, Edmonton London N9 0PD” adresindeki ofisiniz ziyaret edebilir veya  0208 8071676 numaralı telefona başvurabilirsiniz.

 

Exit mobile version