Site icon Londra Gazete

Rio 2016’da muhteşem açılış

RIO OLYMPIC-2

Rio 2016 Olimpiyat Oyunları bu sabaha karşı yapılan muhteşem bir açılış töreniyle başladı.

Brezilya’nın Rio de Janerio şehrinin ünlü Maracana Stadı’nda tam bir renk ve müzik festivali şeklinde başlayan oyunlar, 206 ülkenin geçiş töreni ile başladı. Daha sonra yapılan açılış konuşmaları, Olimpiyat bayrağının asılması ve Olimpiyat meşalesinin yakılmasını takiben, havai fişek gösterisi, ışıklı ve üç boyutlu muhteşem kareografiler eşliğinde müzik ve şovlarla açılış tamamlandı.

2 BİN 488 MADALYA DAĞITILACAK

Rio de Janeiro’nun 4 farklı bölgesinde (Deodoro, Barra, Copacabana ve Maracana) 17 gün sürecek oyunlarda, 39 branşta toplam 306 etkinlik yapılacak ve toplam 2 bin 488 madalya (812 altın, 812 gümüş ve 864 bronz) dağıtılacak.

Sporculara en fazla madalya atletizm, yüzme ve kürekte dağıtılacak. Boks, judo, tekvando ve güreşte ise çifter bronz madalya verilecek.

BUGÜN BEŞ DALDA MADALYA VAR

Oyunların yarışma bölümünde ikinci gün olan bugün saat 13.00’den itibaren başlayacak. Okçuluk, bisiklet, eskrim, judo ve atılıcılık branşlarında ilk madalyalar sahiplerini bulacak. Rio 2016 Oyunları BBC ve TRT Spor tarafından naklen yayınlanıyor. Dün okçulukta sıralama müsabakaları yapıldı.

Exit mobile version