Site icon Londra Gazete

Liverpool, hakem kararıyla kazandı: 1-0

 

Chris Benteke, İngiltere’deki 50. golünü attı.

Premier League’de ikinci haftanın kapanış maçında Liverpol, Anfield’da konuk ettiği Boıurnemouth’u hakem karaıyla 1-0 yendi.

Açık ofsatytan atılan golün pozisyonunu görmeyerek maçın skoruna damgasını vuran yardımcı hakem Harry Lennard.

Hakem  Craig Pawson’un  yönettiği ve 44 bin 102 biletli futbolseverin izledği karşılaşmada Liverpool, yardımcı hakem  Harry Lennard’ın inanılmaz hatalı kararıyla sahadan üç puanla ayrıldı.

Karşılaşmanın 26. dakikasında soldan Henderson’ın ortasında Coutinho üç metre ofsayt pozisyonunda topa uzandı ama dokunamadı. Arkadan gelen Benteke ağları havalandırdı. Bu yıl uygulamaya başlanan yeni ofsayt uygulamasıyla ofsayt pozisyonunda olan Coutinho için bayrağını kaldırmayan hakem Lennard ve ona katılan orta hakem, bir bakıma skoru belirleyen isimler oldu.

İlk yarısı bu golle biten karşılaşmanın ikinci yarısında tempo arttı. Ligin yeni takımı Bournemouth da ikinci devrede sık sık Liverpool kalesinde gol aradı ama sahadan galibiyetle ayrılan Liverpool puanını altıya çıkartarak Manchester City ve Leicester’in ardından üçüncü sıraya yerleşti.

Liverpool’un Türk asıllı Alman yıldızı Emre Can da, 52. dakikada sakatlanan Hederson’ın yerine oyuna dahil oldu. İkinci 45 dakikada iki takımın birer şutu da direklerden döndü.

STAT: Anfield

LIVERPOOL: Mıgnolet-Clyne, Skrtel, Lovren, Gomez-Milner-Coutinho (Moreno), Henderson (Emre Can) –Ibe (Firmino), Benteke, Lallana

BOURNEMOUTH: Boruc-Francis, Elphick, Cook, Daniels-Ritchie, O’Kane (Gosling), Surman, Gradel (Smith)-King (Tomlin), Wilson

Exit mobile version