Site icon Londra Gazete

Avrupa’nın en büyüğü İsveç

 

İlk kez şampiyon olan İsveçli futbolcular, sevinçlerini taraftarlarıyla böyle kutaldı.

 

U21 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın en büyüğü İsveç oldu.

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’ın Eden Stadı’nda bu akşam oynanan ve Polonya Federasyonu’ndan Szymon Marciniak’ın yönettiği final maçında, Portekiz’i penaltı atışları sonuna 4-3 yenen İsveç, şampiyonluğu yakaladı.

İki takımın 120 dakika boyunca harika bir futbol sergilediği karşılaşmada kalecilerin başarılı kurtarışları da karşılaşmanın 0-0 bitmesinde önemli rol oynadı.

Penaltı atışlarında İsveç kalecisi Carlgren Portekiz’in iki penaltı atışını çelerek İsveç’e bu tarihi şampiyonluğu kazandıran isim oldu. Portekiz file bekçisi Jose Sa’nın, Türkiye Süper Ligi takımlarından Mersin İdmanyurdu’nda oynanan ve final maçının en iyilerinden biri olan Khalili’nin penaltısını önlemesi şampiyonluk için yeterli olmadı.

Maçtan sonra konuşan İsveç takımın kalecisi Patrick Calgren, şampiyonluğu İsveç futbol tarihinin önemli sayfası olarak niteledi.

Türkiye’nin katılamadığı U21 Avrupa Şampiyonası finallerinde İngiltere grup maçlarında karşılaştığı şampiyon İsveç’i 1-0 yenmiş,ancak grubunda son sırayı alarak elenmişti.

Liverpool’lu Emre Can’ın formasını giydiği Almanya ise yarı finalde Portekiz’e 5-0 kaybedip, şampiyonaya havlu atmıştı.

Exit mobile version