Site icon Londra Gazete

Çeyrek yüzyıl aynı formayı giydi

 

 

Liverpool forması altında 25 yıl boyunca 707 kez oynayan ve rakip fileleri 183 kez kaldıran Steven Gerard, bugün takımının Crystal Palace ile oynadığı maçta İngiltere’deki kariyerine son noktayı koydu.

Gelecek sezon Amerika’nın Los Angeles LAKERS takımında oynayacak olan 34 yaşındaki futbolcu için, Liverpool’lu taraftarlar muhteşem görüntüler içinde ona”Güle güle” dedi. Gerard’ı son kez izlemek ve uğurlamak isteyen futbolseverlerin fiyatları 200 ile 1300 sterlin arası değişen biletlere yoğun ilgi gösterdikleri  öne sürülürken, ilginç pankartlarla Anfield Road’u adeta süsledi.

Sahasında Crystal Palace’a 3-1 kaybeden ve Şampiyonlar Ligi katılma umudunu kaybeden Liverpool’un UEFA Avrupa Ligi şansı da gelecek haftaki son 90 dakikada belli olacak.

FUTBOLA 9 YAŞINDA LIVERPOOL’DA BAŞLADI

Futbola 9 yaşında başladığı Liverpool’daki ilk resmi maçına 1998 yılında çıkan Gerrard, bugüne kadar 707 maçta forma giydi ve 183 kez rakip fileleri havalandırdı. 34 yaşındaki futbolcu, Liverpool ile 1 Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Kupası, 2 UEFA Süper Kupa, 2 Federasyon Kupası, 3 kez de İngiltere Lig Kupası şampiyonluğu yaşadı. Brezilya’da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası’ndan sonra İngiltere Milli Takımı’nı bıraktığını açıklayan Gerrard, 114 kez giydiği milli takım formasıyla 21 gol attı. Profesyonel Futbolcular Birliği tarafından 8 kez “yılın futbolcusu” seçilen Gerrard, 6 kez de Premier Lig’de “ayın futbolcusu” ödülünü aldı.

Exit mobile version