Site icon Londra Gazete

Dünya Kupası’na Premier Lig oyuncuları damga vurdu

Dünya Kupası’nda çeyrek finale gelinirken son sekiz takımdaki futbolcuların yüzde 94’ünün Avrupa liglerinde oynaması dikkatlerden kaçmadı. Hatta Fas İspanya’yı elememiş olsa bu oran çok daha yüksek çıkacaktı zira Atlas Aslanları’nın kadrosunda bulunan 11 isim Avrupa dışında oynuyor.

Brezilya’da oynayan Weverton, Dani Alves, Everton Ribeiro ve Pedro ile Arjantin’de forma giyen Franco Armani ile liste tamamlanıyor.

BAYERN’DEN 7 İSİM

Turnuva başında, Avrupa’da oynayanların orana yüzde 72’yken son 16’da oran yüzde 86’ya çıkmıştı. Çeyrek finaldeki futbolcuların yüzde 45’inin İngiltere ve İspanya’da forma giyiyor olması bir başka ayrıntı.

Kulüp bazında bakıldığında çeyrek finalde en çok futbolcusu olan kulüpler Manchester United (12) ve Manchester City (11). Turnuva başında bu alanda lider 17 isimle Bayern Münih’ti ancak Bavyeralıların şu anda 7 temsilcisi kaldı.

YEDEKLİĞİ BİLE OLAY

Portekiz’in İsviçre’yi 6-1 yendiği maça Cristiano Ronaldo yedek başladı ancak bu bile, yıldız oyuncunun tüm ilgi odağını üzerine çekmesine engel olmadı, CR7’nin yedekliği bile olaydı zira…

Maç öncesi stadyumdaki tüm foto muhabirleri Ronaldo’nun yedek kulübesinde fotoğrafını çekmek için birbirleriyle yarışırken ortaya da böyle bir manzara çıktı.

Exit mobile version